Ühes servas on välistööjõu küsimuses EKRE, kes lubab: „Kehtestame range piirangu tööjõu sisseveole, et soodustada palgakasvu Eestis. Vabastame kvoodi alt vähemalt kolmekordset keskmist palka saavate töötajate tähtajalise töötamise Eestis.” Ka Isamaa kaldub EKRE serva: „Me ei välista võõrtööjõudu, aga see peab olema viimane abinõu tööjõupuuduse lahendamisel, samuti peab hõlmama üksnes kõrgelt kvalifitseeritud tööjõudu.”

Teises servas on Eesti 200, kes teatab: „Eestisse on teretulnud kõik, kes tahavad siin tööd teha ja siin makse maksta. Kõrge tööhõive tingimustes tuleb ettevõtetele tagada tööjõu kättesaadavus, vältides massilist immigratsiooni.” Eesti 200 serva poole kaldub ka SDE, kes lubab: „Loome välisriigi oskustöölisele tööviisa taotlemise võimaluse. Tööviisa kehtivus oleks kuni kaks aastat.”

Eesti 200-t või SDE-d sisaldav koalitsioon võib sellised muudatused, nagu tähtajaliste töölubade kvoodi alt vabastamine, kiiremini kätte tuua.

Keskerakond on välistööjõu küsimuses keskmest pisut EKRE pool: „Eelistame lisatööjõu kaasamisel alahõivatud töötegijate gruppe (noored, vanemaealised, vähenenud töövõimega isikud) kolmandatest riikidest toodava madala ja keskmise kvalifikatsiooniga tööjõule.” Reformierakond seevastu on keskmest pisut Eesti 200 pool: „Peame vajalikuks tööandjate õigust vajaduse korral palgata välistöötajaid ja sellega seotud vastutust, et palgatud välistööjõud pärast töösuhte lõppu Eestist lahkub.”

EKRE-t või Isamaad sisaldav valitsuskoalitsioon tähendaks, et tööandjate soovide täitmine ja tööjõupiirangute vähendamine ei suju ka edaspidi paremini kui seni. Seevastu Eesti 200-t või SDE-d sisaldav koalitsioon võib tööandjate soovitud muudatused (nagu tähtajaliste töölubade pikendamine ja kvoodi alt vabastamine) kiiremini kätte tuua.