Prügiveofirmad toovad hinnatõusu põhjuseks ka transpordikulu kasvu. Pääskülast on nüüd prügilasse muidugi pikem maa sõita kui varem, aga Lasnamäelt ei ole. Praegu pole täit selgust, kas ja kui palju keskmised prügiveokulud seoses uue prügilaga tõusevad. Kuna Tallinna piirkonda teenindab mitu konkureerivat prügivedajat, on lootust, et nad ei saa suurt muutust kattevarjuna kasutades kliente nöörima hakata.

Linnavalitsuse kriitikud ajavad osa hinnatõusust selle kaela, et Jõelähtme prügilal pole lähikonnas konkurenti, mis võimaldab tal tingimusi dikteerida. Lisaks on Tallinna linnal Jõelähtme prügilat haldavas Tallinna Prügila AS-is 35%-ne osalus, mis ei motiveeri linnavõimu konkureerivaid teenusepakkujaid soosima. Samas pole AS Ragn Sells, kes tahtis rajada konkureeriva prügila Ääsmäele, oma plaanist loobunud – nüüd otsib firma prügilale uut kohta.

Hinnatõusu põhjuste omavahelisest vahekorrast sõltumata on selge, et isegi kaks korda kallima jäätmekäitluse puhul tunnevad vähesed teie prügist rõõmu. Kellelegi ei meeldi elada prügila naabruses, kellelegi ei meeldi jalutada metsas, kuhu on kallatud prügihunnikud, kellelegi ei meeldi sõita prügikolliga ühes bussis... Seepärast tehke endale, ühiskonnale ja loodusele teene – korraldage oma tarbimisharjumused ümber nii, et tekiks vähem prügi.