Aga jah. Laamendamine linnas sekund pärast valimisi on ikka üle kõikide piiride, mis seal salata. Näiteks Nõmme linnaosa vanemaks planeeritud tüdrik, Grete Šillis, kes on juba 26-aastane ja sai valimistel juba 24 häält, sai need hoopis Haaberstis ja ütles küllaltki selgelt, et ei tea Nõmmest tuhkagi. Võibolla teab, kus see asub, sest Haaberstist sõidab Nõmmele paar bussi.

Kujutage nüüd ette, mihuke šeff süsteem! Mitte ükski Nõmmekas pole antud Šillist valinud. Veel enam, seda tüdrukut ei näidatud neile kellelegi isegi unes, aga korraga kargab ta välja ja asub juhtima midagi, mille olemasolust tal aimugi pole.

Fakt on see, et kindlasti ei ole toodud näide ainuke. Minu meelest võiksid toslemid riigikogus tõsiselt valimisseaduste muutmise ette võtta. Me Andres Herkeliga kunagi üht-teist proovisime, aga seal on nii paljudel oma mugavustsoon – ja see on ehitatud raudbetoonist justkui Hitleri punker – ning tüübid ei taha absoluutselt seda puutuda.

Ent pehmelt öeldes on tekkinud olukord kui mitte päris võigas, siis alla igasuguse mõistuse idiootne ja lollakas ning absoluutselt kõigist valijaist niidukiga üle sõitev. Haige. Väga haige.

(Pildil ilma näota ning tundmatu kana, ilmselt tulevane paljude linnaosade vanem üle Eesti).