Eestlased, teie patt on jäle! Vargused ja liiderdamised võin ma andeks anda, aga öeldud on – teil ei tohi olla teist jumalat peale minu! Aga kahjuks olen ma saanud palju ahastavaid kõnesid õnnetutelt hingedelt, kes kaebavad, et Maarjamaal on võimust võtnud ebajumala kummardamine. Soodom ja Komorra on tuhast tõusnud, nii ma ütlen!

Alles eile helistas mulle üks vaene tüdruk.

Kuulake tähelepanelikult! Vabaduse väljakul toimub suur ketserite ülekuulamine ja need, kes peale Ott Tänaku muust ei mõtle, põletatakse koha peal ära.

„Tutvusin eile peol sümpaatse noormehega,” nuuksus ta torusse. „Olen usklik neiu ja tean, et jumal on öelnud: tehke sugu ja saagu teid palju.”

„See on tõsi!” kiitsin mina takka. „Armas laps, kõnele mulle palun selle kuuma öö sündmustest võimalikult üksikasjalikult!”

Tüdruk puhkes lahinal nutma.

„Mis kuum öö! See kõik oli nii kohutav! Ta ei vaadanud minu poolegi, ükskõik kui palju ma ka püüdsin! Alles siis, kui ma talle kõrva sosistasin, et kallis, ma olen tegelikult Ott Tänak, hakkas kallistama ja suudlema! Ma tean, et valetada on inetu, aga mida ma siis tegema pidin? Kahjuks just siis pandi toas tuled põlema ja pettus tuli avalikuks. Kõik on läbi, ma ei näe teda enam iialgi!”

Vaevalt oli see masendav kõne lõppenud, kui helistas õnnetu vanaema.

„Minu pojapoeg ei taha üldse süüa,” kurtis ta. „Ainult songib lusikaga suppi. Ainuke võimalus teda sööma meelitada on öelda, et supikausi põhjas on Ott Tänak. Siis hakkab sööma nagu hullumeelne, aga kui supp otsas ja ta näeb, et Tänakut pole, siis hakkab nutma ja jonnima. Ma kardan, et varsti ta enam ei usu mind. Armas jumal, mida teha?”

Järgmine helistaja oli keegi murelik daam.

„Mu mees on väga haige,” ohkis ta. „Soovisin nädalavahetusel külastada perega Michel Sittowi näitust, aga minu mees polnud nõus kaasa tulema, vaid rääkis, et teda huvitab terves maailmas ainult Ott Tänak. Viimases hädas luiskasin ma talle, et seal näitusel on välja pandud ka Ott Tänaku auto. Mees küsis kohe: „Kas seesama, millega ta võitis Türgi ralli?” Mina valetasin, et jah. Ega ta ju muidu minuga muuseumisse poleks tulnud, aga Michel Sittowi tööd on ometi kultuursele inimesele kohustuslikud! Läksime siis Kumusse, mees lausa jooksis kogu tee, aga kui ta siis mitte ühestki saalist Ott Tänaku autot ei leidnud, sai ta ajurabanduse ja on praegu raskes seisus haiglas. Ainsad sõnad, mida ta kuuldavale toob on: „Kus on Ott Tänaku auto?” Jumal, aita mind!

„Jah, ma aitan sind, vaene naine,” vastasin mina. „Ma aitan teid kõiki! Nii tõesti kui ma olen vägede Jehoova. See hirmus ebajumala kummardamine peab Maarjamaal lõppema ja kuldvasika ümber tantsijad karistada saama!”

Nüüd on nii, eestlased. Kuulake tähelepanelikult! Teisipäeval saabub teie juurde otse Vatikanist paavst. Ja koos temaga kümme kogenud inkvisiitorit, isiklikult minu välja valitud sellid. Vabaduse väljakul toimub suur ketserite ülekuulamine ja need, kes peale Ott Tänaku muust ei mõtle ja kogu aeg oma telefonist ralli tulemusi vahivad, põletatakse kohapeal ära.

Jumal, taevane valitseja.