Makarovi kinnitusel kirjutasid Vigla ja Rästa TOP-raadios töötades reklaami eest topeltarveid. Samamoodi tegutsesid mehed Makarovi väitel ka Eesti Raadios, kust nad 1993. aasta kevadel sisuliselt vallandati.

Makarovi sõnul paneb teda imestama, miks Eesti Raadio tollane peadirektor Heiki Haldre reklaamirahade kadumist märgates asjale ametlikku käiku ei andnud.

Haldre ise ei soovi asja meenutada. "Midagi tõepoolest juhtus, aga sellest on palju aega möödas," jäi Haldre napisõnaliseks.

Makarovi sõnul avastas MMM kaks riiulifirmat, mille kaudu Vigla ja Rästa raha kõrvale kantisid. Lisaks olevat Vigla ja Rästa võltsinud dokumente.

Rästa ütles, et majanduspolitsei on Makarovi-poolseid süüdistusi uurinud, kuid kriminaalasja pole algatatud. "Mingisuguseid ebaseaduslikke tehinguid pole me MMM-is töötamise ajal ega ka varem teinud," kinnitas Rästa.

"Palun näidaku mulle neid topeltarveid! Riiulifirmadest võib sonida lõpmatuseni," avaldas Vigla nördimust.

"MMM-s polnud töölepingute sõlmimise kommet. Samuti puudusid seal sisekorra eeskirjad ja ametijuhendid, mida tõestab ka tööinspektsiooni tehtud põhjalik kontroll. Sellise korraldamatuse juures on väga lihtne süüdistusi esitada," märkis Rästa.

Makarovi sõnul kaotas MMM Vigla ja Rästa tegevuse tõttu kuuekohalise summa. Ta tõi näiteks TOP-raadios tihti kõlanud EKE ärikeskuse reklaami, mille eest olevat laekunud tühised arved. "Palusin korraldada monitoruuringu, et viia kokku eetris olnud reklaamiaeg ja laekuma pidav raha. Uuringu andmetel jäi anuüksi kuus saamata 60 000 krooni," väitis Makarov.

Ta lisas, et ebamääraseid tehinguid oli Viglal ja Rästal TOP-raadios töötamise ajal ka paari turismifirmaga, Liiwi kaubamajaga ja Suurtüki tänava Kinga ja Nahaäriga.

Vigla sõnul on valetamine ja keerutamine Makarovi elementaarsed tööriistad. "Tema skeem on algul palju lubada ja lõpuks seda mitte täita. Meie konflikt sai alguse sellest, et lubati ühte palka aga ühel hetkel seda enam ei makstud. Inimlikust aspektist vaadatuna on tegemist agooniaga. Kohtuasi on kaotatud ja nüüd püüab ta igasugust jama läbi nutu ja urina välja paisata," rääkis Vigla.

1993. aasta septembris hakkas TOP-raadio reklaami müüma Maussmeedia, kes Makarovi sõnul märkas, et reklaami kõlab rohkem kui raha laekub. "Vigla ja Rästa olid oma käega reklaami juurde kirjutanud," selgitas Makarov.

Tema sõnul tegi TOP-raadio reklaami ka ühele reisifirmale. "Firma raha üle ei kandnud aga kodanikud sõitsid oma peredega TOP-raadio arvelt puhkama."

"Palusin Viglal ja Rästal pettuse märkamisel päevapealt asjad kokku korjata. Mehed soovisid kahe kuu palgaraha. Leidsin, et see pole õige ja vallandasin nad," märkis Makarov.

Makarov andis asja majanduspolitseisse 1994. aasta sügisel, kui MMM sai kohtukutse Vigla ja Rästa töölepingu valesti lõpetamise pärast. Makarov avaldas lootust, et majanduspolitsei suudab süüdistused siiski tõestada. "Kuigi see on ilmselt väga raske," nentis ta.

"Loodame kohtus tõestada, et kodanikud kaotasid usalduse. Praegu vaidlustasid Vigla ja Rästa selle, nagu mina oleksin neid valesti vallandanud ja nemad on puhtad poisid," märkis Makarov. Ta ütles, et kuni Vigla ja Rästa usaldamatus pole kriminaalselt tõestatud, on pädev senine kohtuotsus.

Vigla ja Rästa esitasid võlanõude AS-i MMM vastu kaks aastat tagasi pärast seda, kui Jüri Makarov oli mõlemaga usalduse kaotuse tõttu töölepingu lõpetanud.

Kohtuotsuse Viglale ja Rästale hüvituse maksmiseks 121 523 krooni AS-i MMM poolt, tegi mullu 10. aprillil Tallinna linnakohus.

Viglat ja Rästat esindav vandeadvokaat Avo Greebe ütles, et kohtuvaidlus vallandamise üle on läbinud kõik kohtuastmed. "Praegune otsus on jõus ja see on Eesti Vabariigis seaduseks. Muuta seda enam ei saa," kinnitas Greebe.

Tema sõnul on Makarov Viglat ja Rästat süüdistanud juba 1994. aasta kevadest. "Kui tõendid on olemas, tuleb kriminaalasi algatada 10 päeva jooksul. Seda tehtud ei ole," selgitas Greebe.

Makarov kinnitas, et teisipäeva hommikul maksis ta Viglale ja Rästale temalt kohtu poolt välja nõutud summa ära. "See oli mulle valus kooliraha," kinnitas meediamagnaat.

Vigla sõnul oleks väljamõistmisele tulnud summa olnud märksa väiksem, kui Makarov poleks tema ja Rästa tööraamatuid kinni pidanud. "Makarov oleks hakkama saanud umbes 15 000 krooniga. Nüüd on tal ebamugav, et peab kohtuotsuse täitmisega tegelema ning on alustanud laimukampaaniat."

"ärialal temaga kokku puutunud inimesed võivad tunnistada, et Makarov on suli. Kui Olümpiasse tehti klubi XL, tuli korraga välja Makarov, kes usalduse alusel läks kaubamärki registreerima ja võttis selle enda nimele," rääkis Vigla.

"Väga õieti on öelnud AS Eesti Coca-Cola peadirektor Ants Kotkas, et Makarov võib olla küll hea muusik, kuid kindlasti on ta vilets matemaatik. Aga Rock Summer võiks ka sellel suvel toimuda ja Makarov võiks enne seda suurt üritust natuke puhata," märkis Rästa.

KäRT KARPA