Üleüldse pole valitsuse maksupoliitika peamine eesmärk kohe kindlasti näilise lihtsuse taga ajamine. Valitsuse selge eesmärk on oluliselt parandada tööinimeste ja eakate elujärge. Täpselt seda maksuvaba tulu tõstmine 500 euroni ka teeb. Teatavasti võidavad maksumuudatustest inimesed, kes teenivad kuni 1 776 eurot kuus. Sellest jõukam vähemus hakkab maksma 1-36 eurot tulumaksu kuus enam. See on euroopalik solidaarsust väärtustav maksusüsteem, kus kehtib põhimõte, et kõrgema sissetulekuga inimesed panustavadki ühiskonda rohkem.

Lisaks tood erinevatele online-uudistele tuginedes näiteid, kus inimesed maksuvaba tulu reformist väidetavalt ei võida. Esiteks pole süüdistused õiged, sest valitsus tegeleb töötavatele pensionäridele paindlikuma maksuvaba tulu jaotuse võimaldamisega. Samuti võiksid üksikute erandite otsimise asemel kõige pealt tunnistada, et meie maksupoliitikast võidab kolmveerand Eestimaa elanikest igakuiselt kuni 64 eurot. Ja see on minu jaoks märksa olulisem, kui välismaised kiidusõnad "lihtsa ja selge" maksusüsteemi eest.

Hea Kaja, olen Sind alati pidanud poliitikuks, kes seisab näoga inimeste poole. Täna tundub mulle, et oled alustanud Reformierakonna sisevalimiste kampaaniaga. Soovin Sulle igati edu ja jõudu, aga palun ära too õiglasemat maksupoliitikat erakonnasisese valimiskampaania ohvriks.