Eesti ühiskond on viimastel aastatel ohtlikult lõhenenud. Rahvust siduvad väärtused – keel, usk, kultuur, patriotism – on ohjeldamatus kasumijahis tagaplaanile tõrjutud. Riigi tippametnike priiskamise taustaks on haritlaste, noorte perede, invaliidide ja vanurite toimetulekuraskused. Põhiseaduse varjus toimib rahvast irdunud korporatiivne riik. Valimislubadused unustatakse pärast võimule asumist. Ametipositsiooni ärakasutamine omakasu huvides on muutunud osa kõrgemate riigiametnike elunormiks. Seaduse vastu eksimine toob tagajärgi vaid tavakodanikele, poliitilisele ja majanduseliidile on pea kõik lubatud. Kohtusüsteem on muudetud tragikomöödiaid etendavaks teatriks. Elame riigis, kus ei maksa moraal ega eetika, vaid raha ja jõud. Tavalistele inimestele ei jätku leiba, õigust, halastust ega armu. Eestlaste iive on kriitilises madalseisus, paljud lapsed kannatavad tühja kõhtu. Nii jätkates ootab meid ees kuristik.

Kutsume kõiki, kel kallid eesti keel ja eesti meel, kes on veendunud, et Eesti Vabariik ja tema lapsed väärivad paremat saatust, ühinema, et teha seda, mis on muutunud möödapääsmatuks – võim Eesti riigis tuleb panna teenima rahvast!

Üleskutsele on alla kirjutanud:

Johan Ahlberg, Maido Armas, Aleksander Einseln, Ants Erm, Eve Hein, Vaikus Jõgisu, Kitty Jürgens, Ivo Jurno, Vambola Kermes, Rein Kontus, Jaak Kruusimägi, Jüri Liim, Helgi Lilleste, Tõnis Mägi, Terje Madisson, Tiit Madisson, Kati Murutar, Mart Niklus, Jüri Novikov, Arne Otter, Tiina Põldsalu, Kalju Põldvere, Toivo Paavle, Jaanus Raidal, Eduard Rajari, Ave Raudmäe, Olev Remsu, Jaak Roosaare, Silvi Saarniit, Ülo Seppa, Enn Seppel, Uno Silberg, Helga Simm, Leo Starkow, Frits-Allan Suurkask, Jüri Süldre, Arvo Treier, Roman Ubakivi, Rein Vanja, Ain Väli, Robert Vill, Are Vinkel, Ants Vooremaa.