Uspenski andis esmaspäeval Tallinnas pressikonverentsi, mille peamiseks kammertooniks oli Eesti ajakirjanduse ründamine viisi tõttu, kuidas on kajastet Venemaa agressiooni Gruusia vastu, kirjutas Kaas RKK blogis.

„See fakt leidis meedias ka äramärkimist, kuid pole iseenesest üllatav – vaatamata sellele, et tegemist on igasuguste normaalsete diplomaatiliste käitumisnormide eiramisega,“ lisas ta.

Kaasi hinnangul oli kõigest Uspenski poolt pressikonverentsil lausutust kõige olulisem tegelikult aga sootuks muu.

Uspenski ütles, et kui Gruusia tunnistab, et nende tegevus oli ajendatud teiste riikide nõunike soovitusel, tegelevad sellega Venemaa uurimisorganid.
„Seega suvatses Venemaa suursaadik sisuliselt ähvardada Eesti kodanikke Venemaa siseriiklike uurimisorganitega,” kirjutas Kaas.

„Meenutagem, et Vene sõjaväeprokuratuur on algatanud kriminaalasja “uurimaks” Lõuna-Osseetias – teise riigi suveräänsel ja rahvusvaheliselt tunnustatud territooriumil – toimunud akte,“ lisas ta.

„Uspenski, 1991. aasta augustiputši ajal putšiste toetanud karjääritšinovniku puhul ei meenugi mingit räiguselt samalaadset varasemat avaldust,“ arvas Kaas.