Sellises intensiivsusega õppuste üheks eesmärgiks on kindlasti jõudemonstratsioon, teiseks soovitakse ilmselt testida ka NATO ja Põhjala riikide reaktsioone. Nii NATO Balti õhuturbelennukid kui ka Põhjamaade õhujõudude hävitajad on teinud viimastel nädalatel rohkesti tuvastuslende Vene sõjalennukite identifitseerimiseks.

Kui lennuväemanöövritega kaasneb mõne sõjalennuki sisenemine Eesti õhuruumi, siis esitab Eesti Vabariik mõistagi Venemaa välisministeeriumile sellekohase noodi. Kui aga rahvusvahelises õhuruumis Läänemere kohal lendab ebatavaliselt suurel arvul sõjalennukeid, mis ei ole esitanud lennuplaani ja mille transponderid ei ole sisse lülitatud, siis kaasneb sellega mõistagi ka tõsine oht tsiviillennukitele.

Vene õhuväe viimase aja manöövrid Läänemere kohal on provokatiivsed ja selline tsiviilõhusõidukeid ohustav käitumine on põhjendamatu. Samas oleme näinud, et viimasel ajal iseloomustab kogu Venemaa välis- ja julgeolekupoliitikat ühelt poolt rahvusvaheliste normide ja heade tavade eiramine ning teiselt poolt provokatiivsus ja jõu näitamine. Seetõttu julgen prognoosida, et sellisest käitumisest tulenevate täiendavate ohtudega tuleb nii Läänemerel kui ka siinses õhuruumis arvestada ka nähtavas tulevikus.