• Hiina kosmoseprogrammi kroonis kauaoodatud edu, kui Yang Liwei läkitati omamaise kosmoselaevaga ilmaruumi, kus ta oli vähem kui ööpäeva, aga naasis rahva suureks rõõmuks elusalt ja tervelt.

2. USA sai ÜRO toetuse tegutsemiseks

• Julgeolekunõukogu kiitis heaks USA esitatud resolutsiooni luua uus mitme riigi osalusega rahuvägi USA juhtimisel ning panna paika väga esialgne ajakava Iraagi valitsuse taastamiseks.

3. Paavstil 25 aastat jumala asemikuna

• Paavst Johannes Paulus II toodi neljapäeval ratastoolis samale Peetri väljakule, kus ta 25 aastat tagasi kindlal sammul esile astus.

Hiinlaste rõõmujoovastuses jutte järgmistest eesmärkidest kosmosevallutustes pärast edukat esimest mehitatud lendu võib pidada naiivseiks. Mees (vaevalt küll et naine) avakosmosesse ja väike orbitaallaboratoorium – need on veel mõistetavad sihid. Kuid hiinlane Kuule ja sinna suisa alalise baasi rajamine – see on ju lapselik fantaasia.

Küllap jääb tõesti ajalooliseks saavutuseks Hiina sellenädalane tõus kahe senise nii-öelda tõelise kosmoseriigi kõrvale ehk inimlennutamisega hakkama saanud Venemaa ja USA “klubisse”. Sest vaevalt et neid riike niipea lisandub. Mehitatud lende pole vajalikuks pidanud Euroopa (kosmoseagentuur), selliseid ambitsioone on väljendanud India, kuid ettevõtmise kulukus ja tegelikult vähene kasu peale prestiiĻi tõmbab indialaste üritusele pikaks ajaks kriipsu peale.

Saavutusega prestiiĻis tugevalt võitnud Hiina on praegu üks kiiremini kasvavaid majanduspiirkondi ja kuues majandusvõim maailmas, kuid raske on oletada, kui kaua jätkub senine üsna stabiilne majandusliku ja poliitilise jõu kasv. Tagasilöögid ja segadused on tõenäolised, kuid sellegipoolest leidub vähe eksperte, kes ei usu Hiina tõusu. Hiinlase kosmosesse jõudmine on vaid üheks, sõna otseses mõttes silmapaistvaks näiteks.