Praegune 24-liikmeline eestseisus on oma suuruse tõttu liiga kohmakas erakonna operatiivseks juhtimiseks. Lisaks on äärmiselt veider see, et praegu on eestseisuse valimisel on igal valijal neli häält. See võimaldab häältega manipuleerida ja valimistulemusi ebademokraatlike võtetega mõjutada.

Kõige tähtsam muudatus, mida Tsahkna tahab suurkogul erakonna põhikirjas teha, on siiski e-hääletuse võimaldamine erakonna juhtorganite valimisel. Pean seda kõige olulisemaks muudatuseks, sest see annab sisuliselt kõigile erakonna liikmetele võimaluse vahetult osaleda erakonna juhtorganite valimisel. Praegu saavad enam kui üheksast tuhandest erakonna liikmest juhtorganite valimistel vahetult osaleda ainult need tuhatkond inimest, kes suurkogule tulevad. Ehk siis kõigest kümnendik erakonna liikmetest.

IRL vajab põhjalikku uuenduskuuri ja kõigil erakonna liikmetel peab olema võimalik selles osaleda. Samuti on ilmselge, et erakonna tõhusamaks juhtimiseks peab eestseisus olema oluliselt väiksem. Eestis pole ilmselt ühtki erakonda ega edukat ettevõtet, mida juhib 24-liikmeline juhatus.
Kuna kavandatavad ümberkorraldused muudavad erakonda demokraatlikumaks ja avatumaks, siis toetan ma neid muudatusi sõltumata sellest, kes valitakse kunagi tulevikus – ja siis juba korralisel suurkogul -- erakonna esimeheks.