Seepärast kutsun töötukassat ja kohalikke omavalitsusi üles kaasama Eestisse toodud töötuid pagulasi kevadistele heakorratöödele. Tööturuteenuste seadus lubab töötukassal suunata töötuid avalikele töödele, mis ei nõua kutse- ja ametialaseid oskusi. Selleks peab sõlmima kohalike omavalitsustega vastavad lepingud.

Kuna suunamiseks on vajalik töötu nõusolek, siis saavad pagulased avalikel töödel kaasa lüües näidata, et nad tõesti soovivad panustada Eesti ühiskonda ja olla selle täisväärtuslikud liikmed. Eesti ühiskonnas ootuspärase soolise võrdõiguslikkuse rõhutamiseks tuleks kindlasti kaasata ka töötuid pagulasnaisi.

Sel kombel võidaksid kõik. Pagulased saaksid kevadisi tänavaid ja parke puhastades virgutada oma tööharjumusi, õppida eesti keelt ja teenida ka veidi raha, sest avaliku töö eest tuleb maksta tasu, samuti võimaluse väljendada tänulikkust maa vastu, mis on neile hädas appi tulnud ja peavarju pakkunud. Eesti saaks veidi puhtamaks ja ilusamaks paigaks ning arvatavasti paraneks avalikes kohtades Eesti heaks töötavaid pagulasi nähes ka kohalike suhtumine neisse.