1972. aastal lavakunstikateedri 5. lennu lõpetanud Eensalu kursusel õppisid Juhan Viiding, Martin Veinmann, Kersti Kreismann, Liina Pihlak (Meri). Pärast kooli töötas Eensalu 5 aastat näitlejana Noorsooteatris. 1977. aastal siirdus ta koos Mikk Mikiveriga Draamateatrisse.

Ivo Eensalu näitlejateel on tehtud paras hulk suuremaid ja väiksemaid, rohkem küll neid viimaseid, näitlejarolle. Palju on ta üles astunud ka televisioonis. Televisioonitöö viis ta lavastajapulti. Pärast üheksat Eesti Televisioonis tehtud telelavastust asus ta tegema lastelavastusi Eesti Draamateatris. David Woodi vaimukad lastenäidendid "Lobasuu ja pingviin" ning "Piparkoogimehike" said Ivo Eensalu lavastustes värvika vormi, mis tagas publikumenu pikkadeks aastateks. Ivole istub lastele lavastamine ja töö laps-näitlejatega. Lavastajaks sirgunud Mõmmi on enamasti pälvinud laste usalduse.

Eensalu lavastustes avaldub suur lugupidamine muusika vastu. Sellel võib olla ka isiklikumat laadi põhjus - Ivo proua on Estonia teatri ooperisolist Marika Eensalu.

Ivo Eensalu oskab osavalt ära tabada lustakaid komöödiaid, mis tänases päevas suudavad heade näitlejate esituses pakkuda vaatajale nii otsitud meelelahutust. Kriitika nahutab publikut naerutanud Eensalu lavastusi, kuid rahvast neist eemale peletada pole suutnud.

Võimuvahetus Toompeal tegi Eensalu jälle lausa päevakajaliseks. Loodetavasti saab lähiajal jälle tema esituses head peaministri-nalja näha. Palju õnne, Ivo!

Ivo Eensalu 50

Sündinud: 3.04.1949

Õpingud: lõpetas Tallinna Riikliku Konservatooriumi näitleja erialal 1972

Karjäär: Riiklik Noorsooteater, näitleja, 1972-1977; TRA Draamateater, näitleja ja lavastaja, 1977-1995; seejärel Eesti Draamateater, lavastaja