Kallase platvorm on kõigest vahend Keskerakonnani jõudmisel. Veel reedel oli Keskerakond kindel - nemad on riigikogus ja valijameeste seas Mailis Repsi taga.

Lõviosa allpool olevaid punkte on nn Toomas Hendrik Ilvese põhjendatult jäiga Keskerakonna-poliitika ümber vaatamine ning Keskerakonna legitimeerimine, sõltumata, kes parteid juhib.

1) "President toetab erakondlikku demokraatiat. See ei tähenda ühegi erakonna eelistamist ega vabastamist kriitikast."

President Ilves on teistest oluliselt enam kritiseerinud Keskerakonda, peamiselt Savisaart, nüüd Kallas viitab, et ta on kriitiline kõigi suhtes.

2) "Presidendi uks on alati avatud kõikide poliitiliste erakondade esindajatele."

Selge viide Keskerakonnale, kes pole Kadrioruga 10 aastat heades suhetes olnud.

3) "President arendab heanaaberlikke suhteid naabritega, sealhulgas Venemaaga."

Miks oli vaja Venemaa üldse eraldi välja tuua? Keskerakonna valijale on see väga oluline.

4) "President soodustab erinevate sotsiaalsete ja rahvusgruppide lõimumist."

Taas viide eelkõige venelastele, kes väga paljudel kahepoolsetel põhjustel ei ole tänase presidendi südameasi.

5) "President annab Vabariigi Valitsuse moodustamise õiguse isikule, esimeses järjekorras Riigikogu valimised võitnud erakonna peaministrikandidaadile."

Sellest valimiseelsest teadmisest on kõige enam unistanud Keskerakond.

6) "President toetab Eesti välismaalaste ja kodakondsuspoliitika kaasajastamist."

Kallase kodakondsuspoliitika erineb tänase koalitsiooni mõtetest ning flirdib just Keskerakonna sooviga kasvatada kodanike arvu nendega, kes meil juba niigi elavad.

---

Siim Kallase presidendi platvormi täistekst

President toetab riigikogu kui põhiseaduslikku institutsiooni ja teeb kõik tema autoriteedi suurendamiseks riigi juhtimises.

President toetab erakondlikku demokraatiat. See ei tähenda ühegi erakonna eelistamist ega vabastamist kriitikast.

President toetab ja tähtsustab omavalitsusi, mõistes, et Eesti Vabariigi sünnilugu tugines eeskätt omavalitsuslikule fenomenile.

President väärtustab Eesti riikluse kaasajastamist põhiseaduse preambulas sätestatud rahvuslike huvide järgimiseks pikas perspektiivis.

Presidendi uks on alati avatud kõikide poliitiliste erakondade esindajatele, omavalitsustegelastele, kodanikuühiskonna esindajatele. Kriitiliste probleemide lahendamiseks otsib president poliitiliste ja ühiskondlike jõudude konsensust.

President toetab Euroopa Liitu ja teeb kõik võimaliku selle liidu tugevdamiseks, kartmata võtta liidrirolli ka üle-euroopaliste probleemide sõnastamisel ja lahenduste pakkumisel.

President soodustab erinevate sotsiaalsete ja rahvusgruppide lõimumist, käsitledes erinevate ühiskonnas eksisteerivate lõhede ületamist julgeoleku tugevdamise olulise meetmena.

President toetab liitlassuhet NATOga ja teeb kõik selle liidu tugevdamiseks.

President arendab heanaaberlikke suhteid naabritega, sealhulgas Venemaaga. Presidendi sammud suhetes Venemaaga on kooskõlas Euroopa Liidu ja NATO Venemaa-poliitikaga.

President saadab Riigikogule tagasi arutamiseks põhiseadusega vastuolus olevad seadused, pöörates eriti tähelepanu seadustele,
- mis kitsendavad kaupade, teenuste, inimeste ja kapitali vaba liikumist
- mis on suunatud eraettevõtluse võimaluste kitsendamisele
- mis tekitavad tõrjutust ühiskonnas (etnilised rühmad, ääremaad, sotsiaalsed grupid)
- mis ei soodusta kodanike algatusvõimet, töökust ja kohusetunnet

President toetab Eesti välismaalaste ja kodakondsuspoliitika kaasajastamist.

President annab Vabariigi Valitsuse moodustamise õiguse isikule, esimeses järjekorras Riigikogu valimised võitnud erakonna peaministrikandidaadile.

President on Eesti riigi ja ühiskonna strateegilise arengu mõtestaja, pakkudes intellektuaalselt kõrgel tasemel ettepanekuid ühiskondlikuks debatiks kõikidel tasanditel, sealhulgas ja eriti Riigikogu tasandil.