Kui inimene on jõudnud enesetapumõteteni, on järelikult jäänud väga palju võimalikke samme selleks hetkeks juba astumata. Kui otsustatakse abi otsida, võib ainuüksi psühholoogi vastuvõtule jõudmiseks kuluda kuid. Aga kuidas pidada vastu ajal, mis ei ole „veits kurb tuju on mõned päevad olnud”, vaid ongi lõputu must auk? Kui esimene psühholoog ei sobi, siis kust leida usku või motivatsiooni, et keegi võiks üleüldse aidata?

Depressiooni kujundavad kasvukeskkond, perekonna suhtumine, läbielatu ja ühiskondlik foon, millega käib kaasas esinduslik galerii kõikvõimalikke stigmasid. Kõikidest neist etappidest tuleb rääkida, ent käsitlen siinkohal põgusalt üht aspekti sellest lõputuid võimalusi sisaldavast kombinatsioonist. Need on eeskujud, kes suhtumist kujundavad ja toetavad.

Sari kui motivaator

See ei ole midagi, mis on reserveeritud vaid noortele. Eriti selgelt sain sellest aru kuuldes, kuidas tuttava meesterahva psühholoogini jõudmise üks motivaatoreid oli „Sopranode” sari. Meenutuseks, see on sari, kus terapeudi külastamine on ka maffiabossile täiesti adekvaatne asi.