Kes loob killustunud koalitsiooni, jääb paljude kapriissete osapoolte pantvangiks. Kord ei sobi ühele antud otsus, kord teisele. Kord pressib üks midagi välja, kord teine. Ja kinni maksab selle Tallinna maksumaksja. Keskerakond pakub siin kõrval stabiilset hegemooniat.

„Seitsme päkapiku" koalitsioonid ei püsi. Veel hullem, paljude väikeste partnerite koos hoidmine on äärmiselt keerukas. Jüri Mõisa ja Tõnis Paltsi ajad jäävad ajalukku kui tõmbluste periood. Kogu aeg käis kellegi üleostmine. Mitte kunagi pole tulnud Keskerakonnal minna samasuguse madaluseni kui Isamaal sajandi algul Koganit toetades.

Ainus idee - võim

Paistab, et mingit muud ideed peale võimu Reinsalul ei olegi. Tuleb vaid kamp kokku panna ja karjaga Keskerakonnale peale minna. Tegemaks mida? Saamaks ise võimu. Võimuiha on nii suur, et ükski teine tallinlastele oluline küsimus talle meelde ei tulegi. Saaks olla vaid vastu.

Tuletan Urmas Reinsalule meelde, et võim antakse sulle, kui inimesed usuvad, et sa oled seda väärt. Korraks võib ju end võimule kombineerida, kuid see ei asenda päris toetust. Keskerakonnal on inimeste toetus ning me oleme selle eest oma toetajatele väga tänulikud.

Kui Reinsalu on tõesti mures Tallinnas korruptsiooni pärast, siis rahustaks ta maha. Eesti on põhjamaine riik ja Tallinn on põhjamaine linn. Viimase nelja aastaga on Eesti asend rahvusvahelises korruptsioonitajumise indeksis paranenud kümne koha võrra. Sellega oleme veidi ees Prantsusmaast ja kaugel ees Itaaliast. Asjad liiguvad õiges suunas.

Pidev korruptsioonijutt poliitilise omakasu eesmärkidega võib aga hakata Eestist välisinvestoreid eemale peletama. Ja seega on antud mustamine ebapatriootlik. Pealegi solvab see alusetult väga paljusid ausaid Tallinna linnavalitsuse spetsialiste.

Kui austatud IRL soovib anda oma panust korruptsioonivastasesse võitlusse, et siis alustage puhastumist iseendast. Teil on ju korruptsioonivastase seaduse alusel karistatud piirkonna esinumber. Ja siis võib ju kunagi rääkida ka sellest, mida te Tallinnas teha tahate.