Progressiivne:

Keelele kui elavale nähtusele võib läheneda kahel viisil: kas "külmutada" Cicero ÕIGE keel ja säilitada muuseumis - või leppida paratamatute muutustega. Selektsioon ei toimu ühegi "õigesti" contra "õieti" tabu kehtestamisega valitud õigete eestlaste poolt, vaid keel areneb nagu inimene. Mees lihtsalt ei mahu lapseea põlvpükstesse.

Oma keelest:

Toetan Tõnu Viiki tema võitluses eesti keele risustamise vastu. Kahju, et lingvistid siinkohal nii leplikud on ja seepärast siis reaalteadlased teema üles peavad võtma.

kodanik keeleõpetaja perekonnast:

Kasvasin üles peres,kus ema oli eesti keele õpetaja.Kui ta kuuleks tänapäevast kõnelemist ja kirjutamist,siis ta pööraks kindlasti hauas ümber-nii häbi oleks!

Õõbik (vastusena eelmisele kommentaarile):

Ma arvan, miskipärast, et kui sina kuuleksid kuidas eesti keelt sada aastat tagasi räägiti, pööraksid sa ennast ka ilma hauata ümber. See ongi keele olemus - muutuda.

Tädi Maali:

need "keeleekpserdid" ajavad varsti südame pahaks, ise ka ei tea, kuhu nad seda keelt suunata tahavad.

Triibulinekassipoeg:

mina ei näe siin mingit probleemi. leidub inimesi, kes räägivad "õigesti", ning leidub neid kes räägivad "valesti". noh. ongi huvitavam. ja seda protsessi vägistada oleks lihtsalt mõttetu. keel peab olema arusaadav. siiani on ta minu meelest arusaadav küll. kes tahab selle peale väita, et kui tal lasta minna vabalt uitama, siis muutub ta arusaamatuks, siis temaga mina ei nõustu, ei näe lihtsalt sellist arengut. milleks rääkida mingitest puhtustest, mis 100 aastat tagasi oli samuti uus ja nõme. milleks?

Viigimari:

Kui aken on must, siis paistab ta ikka läbi. Kui aken puhtaks pesta, siis näeb paremini... Selles on läbipaistvuse mõte.
Igaüks võib keelt väänata nii nagu tahab, ka erinevad keeleteadlased, kellel on igal ühel oma reeglid ja kiiksud teatud sõnade suhtes. Siin pole midagi üllatavat.

Kommentaarid on avaldatud muutmata kujul