Üle jääb veel siis kuus ministriportfelli.

Edasi läheb põnevaks: poliitiline loogika ütleb, et ministriks peaks saama Urmas Paet, Toomas Kivimägi ja Jürgen Ligi. Kõik tegid valimistel hea tulemuse, aga pole sugugi kindel, kas kõik end valitsusest ka avastavad. Kel pole kontori soosingut, kel pole valitsuse kogemust, kes on avalikkuse soosingu maha mänginud.

Kindlasti loodavad ministriks saada Keit Pentus-Rosimannus ja Kristen Michal, aga kas avalikkus neid mõlemat suudab valitsuses näha? Võimalik, et Michal jääb riigikogusse nn valitsuse liikmena.

Oma oskuste ja häälte arvuga mõtlevad valitsusele Maris Lauri, Liina Kersna, Anne Sulling ja Urve Tiidus. Kõik nad kindlasti ei mahu, aga naiste nn kvoot räägib nende kasuks.

Eelmisest valitsusest mõtlevad töökoha jätkamisele Urmas Kruuse, Mati Raidmaa ja Hanno Pevkur - neist vaid viimane saab oma portfellis enam-vähem kindel olla.

Nooremast põlvkonnast on kindlasti valitsuse-ambitsioon Arto Aasal, Lauri Luigel ja Remo Holsmeril. Neist viimane jääb esialgu tõenäoliselt fraktsiooni aseesimeheks, see-eest esimesed kaks on valitsusest unistanud nii vargsi kui avalikult.

Kaks endist kaitseväe juhatajat - Ants Laaneots ja Johannes Kert - oleks kahtlemata väärt mehed kaitseministrina, aga teekond sinna üle Sven Mikseri või mõne erakonnakaaslase ei ole kindlasti lihtne.

Valitsuse koosseis selgub uuel nädalal.