Lisaks on riigikogus valituks saamisega kiire just Kallasel. Nimelt on väga tõsine võimalus, et riigikogus valimiste ebaõnnestumise korral lähevad valimised valimiskogusse, kus Reformierakond esitab oma kandidaadiks hoopis välisminister Marina Kaljuranna. Riigikogus on seega Kallasel ka kindlasti väiksem konkurents.

Äripäev kirjutas samuti hiljuti, et justnimelt eliit eelistab Kallast. Avaldusele allakirjutanuid vaadates on näha, et nad jagunevad peamiselt kahte suuremasse (eliidi)gruppi: kultuuriinimesed ja ettevõtjad.

Kultuuriinimesed

Ivi Arrak
Jüri Arrak
Olav Ehala
Jaan Elken
Harry Liivrand
Tiina Lokk
Arne Mikk
Aarne Saluveer
Karl Martin Sinijärv
Kadri Tali
Jaan Tammsalu
Heinz Valk

Ettevõtjad

Väino Kaldoja
Toomas Luman
Tiit Pruuli
Olari Taal
Hannes Tamjärv
Enn Veskimägi

Teadlased ja arstid

Hele Everaus
Eero Merilind
Tarmo Soomere

Neist muide Reformierakonna liikmed on vaid Everaus, Lokk ja Merilind.

Allakirjutanute seas on ka üllatavalt palju inimesi, kes kuuluvad või on kuulunud teiste erakondade koosseisu. Tammsalu oli aastani 2010 IRLi liige. Tiit Pruuli astus IRList välja eelmisel aastal. Heinz Valk astus 2009. aastal välja Keskerakonnast. Kadri Tali kuulub IRLi. Olari Taal oli aastani 2007 IRLi liige.

21 ühiskonnategelast, kelle hulka kuulub ettevõtjaid, kultuuritegelasi, teadlasi ja endisi poliitikuid, tegid avalduse, milles kutsuvad üles presidenti valima riigikogus. Pikemalt saab sellest lugeda siit.