Pean veidi suuremalt hoopis teisi sünnipäevi. Näiteks 41. sünnipäeva. Mulle meeldib üllatada."

Arude perekonnas on suvel järjest kolm sünnipäeva - sünnipäeva tähistavad ka Krista abikaasa ja noorem poeg. Nii kujuneb tahes-tahtmata välja nii, et suvel korraldatakse kolme peale üks suur ja korralik pidu.

"Peretuttavad käivad kõik poja sünnipäeval. Ei ole ju mõtet neid viie päeva pärast tagasi kutsuda," arvab sünnipäevalaps. Ja ega vist jõuakski, sest üks korralik perekond Aru sünnipäev võtab ikka võhma välja küll. Sel aastal algas sünnipäev juba kell kümme hommikul ning jalgpallivõistlused ja igat sorti muud sport- ja võistlusmängud kestsid õhtul kella kaheksani.

Alutaguse metsadest pärit sünnipäevalapsele pole sellised sportlikud sünnipäevad sugugi võõrad. Omal ajal, kui kellelgi külas sünnipäev oli, tulid kõik külalapsed kutsumata kokku ja koos mängiti siis rahvastepalli ja võrkpalli.

Veel on Krista Arul meeles, et kui ta 10-aastaseks sai, kingiti talle "Kalevipoja" raamat ning seletati pikalt ja põhjalikult, miks juba 10-aastane plikatirts seda lugema peaks. Väike piduline oli siis väga pettunud. Aga hing ei andnud rahu ja nii lugeski ta tasapisi selle raamatu kaanest kaaneni läbi. Nüüd võtab Krista Aru igal aastal oma sünnipäeval raamatu riiulist alla ja sirvib, ise lõbusalt muiates.

Lilledest meeldivad Kristale kõige rohkem rukkililled ja kõige vähem nelgid. "Kuna minu sünnipäeval on rukkililled enamuses juba ära õitsenud, on siiski võimalik neid saada. Sünnipäeval siis näengi, kes on sünnipäevaks juba varem valmistunud ja rukkililled kuskilt välja otsinud ning kes mõelnud pole, tuleb nelkidega."