Toivo Tootsen, AS Tallinna Vesi nõukogu liige, Keskerakond

See on väga kurb, et uus linnavalitsus alustab hindade ja maksude tõstmisega – maamaks tõuseb ju samuti. Hinnaga 13 krooni kuupmeetrist tulnuks ettevõte ilusasti toime. Odavam hind pani Tallinna Vee paremini tööle, ettevõte hakkas otsima, kuidas ökonoomsemalt töötada. Vaatasime nõukogus eelarve läbi ja näiteks sel aastal oleks Tallinna Vesi jäänud 1 miljoniga plussi. Kui vee hind tõuseb, laseb ettevõte ennast jälle lõdvaks. Ja inimestele mõjub hinnatõus muidugi halvasti.

Kalle Tiiter, AS Tallinna Vesi juhatuse esimees

Positiivselt, sest eelmine otsus oli ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni seadusega vastuolus. Esiteks ei järgitud kolm kuud ette teatamise nõuet. Teiseks ei saa hind olla diskrimineeriv erinevate tarbijate suhtes. Selle aasta lõpuks ettevõte kahjumisse ei jää, aga uue aasta kohta ei oska praegu veel öelda. Me peame vaatama, mida toob meie jaoks linnavalitsuse otsus, et hinnatõusu tõttu ei hakata meile linna eelarvest enam kompenseerima sadevete puhastamise ja tuletõrjevee kulusid.

Helle Mäeltsemees, Tallinna Järve haigla peaarst

Pean seda kohatuks naljategemiseks linna-elanike arvelt. Ei imestaks, kui inimesed hakkavad sellepeale oma veemõõtureid ise kruttima, nagu olen kuulnud Narvas tehtavat. Enne kui vee hinda tõsta, tuleks pettustele ja raiskamisele piir panna. Haigla peaarstina ei saa ma kuidagi kaasa tunda Tallinna Veele, mille odavam vesi kahjumisse viis. Hüppeline veehinna tõus mõjutab haiglat kindlasti, eriti nüüd, kus oleme avamas oma taastusravikeskust ravivannidega.

Merle Malvet, kahe lapse ema

Elame majas, kus on ühistu, kelle kaudu käib ka neli korda aastas arvete maksmine. Seetõttu ei tea ma praegu, kui palju õnnestus vahepeal odavama vee arvelt kokku hoida. Usun, et meie pere veetarbimise juures ei tule vahe kuigi suur. Majas on veemõõtjad, kõik süsteemid on kaasajastatud ja kontrollitud, nii et maksame täpselt nii palju, kui tarbime. Isiklikult huvitab mind hinnast rohkem siiski see, et vee kvaliteet oleks parem. Ja ma olen nõus selle eest vajadusel ka rohkem maksma.