Seletusi on palju, kuid maailma teadlased peavad üheks põhjuseks Eesti koolides antavat seksuaaltervise õpetust. „Eesti koolide seksuaalharidus on rahvusvahelistes eri- alaringkondades ülioluline näide,” ütles möödunud nädalal Eestit külastanud seksuaalhariduse ekspert Evert Ketting, nimekas teadlane.

Kui Eurovisioni lauluvõistluse võitis kleiti kandev habemega mees, siis tekkis ka Eesti Päevalehe toimetuses vaidlus, kuidas nähtut lastele selgitada. Kuidas teie seda lapsele selgitaksite?

Mina ütleksin lapsevanemana, et mõned inimesed oskavad teha suurepärast muusikat, teised maalivad hästi. Me kõik oleme erinevad. Ja mõnele inimesele meeldib vastassugu rohkem kui ta enda sugu – või vastupidi. Kõik inimesed tunnevad külgetõmmet nii vastas- kui ka samast soost inimeste vastu. Mõnel juhul on tunded ebamäärased, teinekord ilmsemad. Selle pärast ei maksa muretseda, sest moodsas demokraatlikus ühiskonnas on igaühel õigus oma elu seada. Inimesed ei karda elada nii, nagu neile meeldib. Tähtis on ainult, et kellelegi liiga ei tehtaks – ja seda jälgitakse karmilt.