Tänases perspektiivis ei oska näha muid võimalusi kui paigutada see pangahoiustele. Praegu pole võtta suurejoonelisi äriprojekte ja neid ei teki ka kohe kuskilt. Räägitud on, et võiks paigutada raha kinnisvarasse, kuid siin ma kutsuksin küll üles ettevaatlikkusele, sest head ajad võivad juba paari aastaga mööduda.

Eestist väljaspool on võimalusi rohkem, kuid seal on ka rohkem neid, kel palju raha. Aktsiahinnad on Kesk- ja Ida-Euroopas üles läinud. Samas tuleb küsida, kas see piirkond on rahapaigutusteks hea koht. Olen kindel, et praegune Hansapanga aktsiate müük ei mõjuta lähiriike mingilgi määral, misläbi me võiksime seal näha mingit majanduse elavnemist.

Rain Lõhmus, Hansapanga asutaja

Minu investeeringud on viimasel ajal rohkem olnud seotud börsiväliste firmade ja ettevõtmistega. Olen Eesti ettevõtluse võimaluste ja inimeste suhtes optimistlik ning usun, et kõik suurepärased firmad pole kaugeltki veel börsile jõudnud. Majandus pole kunagi staatiline, vaid pidevas arengus ja liikumises. Võib-olla Hansapank lubaski inimestel liiga rantjeelikult elada.

Olen ka oportunistlikult kinnisvaraga tegelenud, kuigi ei loe seda enda põhitegevuseks. Kui vaadata rohkem arve ja vähem emotsioone, on tegemist küllaltki läbinähtava riskiprofiiliga investeeringuga. Muidugi tekib küsimus: mida siinselt börsilt osta? Eks tuleb pisut teisi firmasid uurida. Kindlasti võtan luubi alla börsile tulevad Tallinna Vee ja Starmani.

Paavo Palk, ametnik

Investeerimisideid n-ö igaks juhuks ja igaks päevaks vajab professionaal, väikeaktsionär ei saa kogu aeg arengutega kursis olla. Seetõttu pole kõigest päev peale müügipakkumist võimalik raha kasutamist otsustada.

Igatahes pole põhjust rootslaste pakkumise üle nuriseda. Kõik Hansapanga aktsionärid saavad tänu rootslaste väljaostule oma käsutusse summa, mida nad tavapärase turu arengu korral võiksid loota aastate pärast.

Väikeinvestori seisukohalt on väljaastumispakkumise kriitika sama tark kui nurin: miks ma küll praegu lotos ainult 50 000 võitsin, parem oleks tulevikus rohkem võita.