Harrastusjuht

Esimesel juulil jõustub liikluseeskirja punkt 48, mis ütleb, et lapse sõidutamisel autos tuleb kasutada tema pikkusele ja kaalule vastavat turvatooli, -hälli või muud nõuetekohast turvavarustust.

Auto turvavööd peetakse geniaalseks leiutiseks. Selle lihtsa ja odava vöö efekt seisneb selles, et ta hoiab inimest autoistmel kinni. Auto uppisõidul ei kuku vöötatu autost välja. Laupkokkupõrke korral ei lenda autosolija esiaknasse. Katsetustega on kindlaks tehtud, et linnakiirusega sõitva auto laupkokkupõrke korral garanteerib turvavöö autosolijale elu.

Et kokkupõrke hetkel mõjub inimesele jõud, mille umbkaudne suurus võrdub tema kehakaalu ja kiiruse korrutisega, kaaluks täiskasvanu linnakiirusel kokkupõrke hetkel umbes neli tonni! Laps ema süles kaaluks 500 kilo, esimese klassi õpilane - 1400 kilo. Ja lapsed ei ole siin näiteks toodud mitte juhuslikult. Asi selles, et see geniaalne leiutis lastele ei sobi. Koguni vastupidi - turvavöö on lapsele ohtlik. Turvavöö ülemine kinnitus on lapse jaoks liiga kõrge, võib soonida kaela. Ja kuigi uuemates autodes on vöö kõrgus reguleeritav, ei ole see ometi lapsele piisav. Turvavöö on arvestatud täiskasvanud inimese keskmisele kasvule ning see ei tohi olla lõtv, ei tohi olla keerdus. ülemine kinnitus peaks olema õla kõrgusel.

Meil, Eestis, väidetakse, et kui kõik sõitjad kasutanuks alati turvavööd, olnuks meil hukkunute arv poole väiksem. Möödunud aastal hukkus 30 auto tagaistmel sõitjat. Maanteeameti andmetel oli möödunud aastal auto tagaistmel vöötatud vaid iga kuues sõitja.

Miks Eestis turvavööst lugu ei peeta, on omaette jutt. Kuid aasta keskpaigast lisandub veel üks autosolijate kaitsmise kohustus: väikest last tohib pärast esimest juulit autos sõidutada vaid siis, kui ta on spetsiaalse turvavarustuse abil nõuetekohaselt kinnitatud. Loomulikult on turvatool mõnevõrra tülikas lisavarustus. Seda eriti kaheukselises autos, mille esiiste on liikuv. Ka vanemas autos turvavöödeta tagaistemele ei saa lapse turvatooli või turvahälli nõuetekohaselt kinnitada. Ja vähetähtis pole seegi asjaolu, et näiteks kolme väikelapse turvatoolid kokku maksavad ehk pisut rohkem kui isa päevinäinud sõiduriist.

Ja ostma ei peaks mitte esimest ettejuhtuvat, vaid ikka ja ainult seda õiget, lapse pikkusele ja kaalule sobivat. Turvatoolid jaotatakse nelja gruppi:

0 - lapse kaal kuni 10 kg ja iga kuni 1 a.

1 - lapse kaal 9-18 kg ja iga 1-3 a.

2 - lapse kaal 15-25 kg ja iga 3-6 a.

3 - lapse kaal 22-36 kg ja iga 6-10 a.

Lapse turvatooli ei saa isa ise teha. See tuleb osta. Neid müüakse autopoodides ja autokaupade poodides. Hinnad kolmesajast kolme tuhandeni. Lapse turvavarustus peab vastama üRO Euroopa majanduskomisjoni nõuetele ning tootel peab olema vastav sertifikaat.

Turvatooli paigaldamise viise on kaks. Imikuid soovitatakse sõidutada selg sõidusuunas, see on kõige ohutum. Tasuks toonitada, et turvavarustuse valikul või siis hiljem, sellest loobumisel, on oluline lapse pikkus. Turvavöö, see lihtne vöö, mis plõksuga sulgub ja kergesti avaneb, päästab või säästab autosolijat vaid siis, kui see on sobiv ja õigesti kinnitatud.