See infopäev oli vaid üks mitmest lähemas tulevikus asetleidvast kohtumisest, mille jooksul kaardistatakse toitlustuse olukorda lasteasutustes, sealhulgas seadusandluse kitsaskohti ning võimalikke lahendusi, et koostada teostatav plaan mahetoidule üleminekuks.

Praeguseks on nõu peetud nii tootjate kui lasteaedade esindajatega. Järgmiseks kohtutakse toitlustusettevõtetega, sest suur osa lasteaedadest kasutab just nende teenuseid. Väiksema osa moodustavad need lasteaiad, kus toidu valmistamine toimub asutuses kohapeal. Kuna lasteaedade toitlustust korraldatakse vähemalt kahel erineval moel, peame leidma paindlikud võimalused kõikidele lasteaedadele, sest huvi mahetoidu pakkumise vastu on väga suur.

Meie partnerid on oma ala tippspetsialistid ning oleme tuleviku osas optimistlikult meelestatud, sest ka paljudele lapsevanematele ja haridusasutuste juhtidele on enam kui selge, et parim toit on kasvatatud ilma mürgiste tõrjevahendite- ja sünteetiliste väetisteta.

Et üleminek mahetoidule on oluline ja väga vajalik, näitab ka paljude entusiastlike huviliste tagasiside, kes mulle kirjutanud on, ning seda just tarbijate poolelt.

Mul on siiralt hea meel, et ka juba pärast pistelist osavõttu meie algatatud mahetoidu seminarist on volikogu liige Annela Ojaste jõudnud arusaamale, et üleminek mahetoidule peab olema eesmärk. Rõõm on seda suurem, et erinevalt rohelistest ei rääkinud sotsid kahjuks kogu valimiskampaania jooksul mahetoidust mitte sõnagi.

Tallinna mahetoidu-kava vajab põhjalikke ettevalmistusi, mis palju raha ei nõua, ja vastavalt väljatöötatud kavadele saame hakata taotlema vahendeid järgmise aasta lisaeelarvest. Vaatame ümber oma valdkonna võimalused ja tegeleme ülejärgmise aasta eelarvega, mida asume koostama juba suvel.