Kui 12 eurot oli omanikku vahetanud ning dialoog jõudis inimlikule tasandile, tunnistas ka politseinik, et mu sõber ei ohustanud teed ületades ei ennast ega ka ühtegi kaasliiklejat, kuna veendus enne teeületamist korduvalt mõlemas suunas vaadates, et ühtegi autot sel teelõigul polnud.

Seadusesilm nõustus ka faktiga, et antud juhul võiks sellise teo eest piirududa vaid noomitusega, kuid lisas, et seadus käsib tal trahvi teha. Ka oli korravalvur päri väitega, et politseid on kahtlemata kusagil mujal tunduvalt rohkem vaja, aga kõrgemalt poolt tulnud käsku tuleb täita.

Vägisi tekib küsimus: mis on kogu sellise tegevuse tegelik eesmärk? Kui liiklusohutuse tagamine, siis miks ei võiks viledega varustatud politseinikud lihtsalt teeääres seista ning patustama kippuvatele jalakäijatele juba aegsasti märku anda, et ärgu mitte mõelgugi vales kohas teed ületada? Nii käituti ju varem... Kui aga korravalvurid eravärvides autodes jalakäijaid varitsevad ning reageerivad alles siis, mil inimene juba teisel pool tänavat, ei saa me enam rääkida liiklusohutusest.
Kas riigil ei tuleks kokkuvõttes odavam kui riigikassa täitmisega tegeleksid maksuametnikud, samas kui politseiväljaõppega inimesed saaksid teha seda, mis on nende tegelik ülesanne – tagada turvalisus ja kord?