Iseenesest mõistetavalt on Arvo Sarapuul olnud põhjendused, miks langetati valik just tundmatu riiulifirma BWM-i kasuks. Et pakkuda paremat prügivedu ja soodsamat hinda. Mitte tema seos selle riiulifirmaga. Muidugi mõista on see udujutt. Kasvavad prügihunnikud ja teenust saamata arvete maksmine on allakäik, mitte paremaks tegemine. Kes teab - ehk oligi see algusest peale plaan. Kasvatada prügihunnikud nii kõrgeks, et need varjaksid ära abilinnapea Sarapuu tegelikud eesmärgid, milleks on omakasupüüdlik prügimonopol. Kogenematu firma valik pealinna prügi vedama ei ole ju kogu Tallinna prügijama ainuke peatükk.

Paralleelselt, kui Tallinnas on prügihunnikud kasvanud, on abilinnapea erakonnakaaslased püüdnud riigikogus läbi suruda ettepanekuid, et tulevikus saaks linnavalitsus otsustada, kes hakkab prügi vedama või hakata seda ise tegema. Riigikogus ei lasknud ettepanekul läbi minna see, et Reformierakonna saadikud Kristen Michal, Toomas Kivimägi ja Deniss Borodits tõstsid teema majanduskomisjonis üles. Sellest hoolimata esitas Kersti Sarapuu isiklikult ettepaneku uuesti, mis leidis ka Päevalehes pikka kajastust. Ajakirjanduslik surve sel teemal hoidis avalikkust hästi kursis, tunnustan siin Eesti Päevalehte.

Reformierakona fraktsiooniga oleme algusest peale öelnud, et Arvo Sarapuu tegevus prügimajanduses ei ole erapooletu. Tahtsime, et volikogu telliks selgitamiseks sõltumatu auditi, mille tulemustele annaks oma hinnangu õiguskaitseorganid. Volikogu esimees Kalev Kallo teatas, et see audit ei näitaks midagi. Pole mõtet teha. Ka abilinnapea umbusalduse kohta ütles Taavi Aas ja keskfraktsiooni liikmed, et see on põhjuseta tehtud. Kas ikka oli? Tuleb välja, et põhjust oli. Ja on jätkuvalt, sest Arvo Sarapuu kinnipidamine ei lahenda veel prügiveo probleemi. Probleem on endine - linn peab korraldama hanke turule, vastasel korral paistab taas tegemist olevat sisetehinguga, mille eest Konkurentsiamet hoitas. Sisetehing toob kaasa jätkuva olukorra halvenemise ja linlaste huvide kahjustamise.

Nõmmekana ma väga loodan, et Nõmme, Õismäe, Lasnamäe ning teised prügiga hädas olevad linnaosad ei pea ootama sügiseni, et lahti lastaks ka Arvo Sarapuu tegusid kinni mätsiv Taavi Aas. Ja et prügi veetud saaks.

On ilmselge, et Keskerakond on ennast ammendanud. Sel sügisel tuleb valijate umbusaldushääletus Keskerakonna tänase linnavalitsuse vastu. Koos prügiga läheb välja ka keskerakondlik linnavõim.