ERRi ajakirjanikud imestavad, et kuidas aastaid tele- ja raadiomaja juhtinud Allikmaa ei mõista, et igapäevaselt eetris käivad ajakirjanikud ei saa ka kõige parema tahtmise juures pikki pühi endale lubada.

"Selle pöördumise paar lauset solvasid ja vihastasid meid," tunnistas ERRi anonüümsust palunud tippajakirjanik. "Me ei ole kunagi saanud pühade ajal pikalt puhata, sest tööd on vaja teha."

Allikmaa on taas teravalt avalikkuse tähelepanu alla tõusnud sel nädadal, mil Eesti Päevaleht avalikustas kolm juhtumit, kui ta püüdis ERRi sporditoimetust poliitiliselt suunata ja Eesti Ekspressi peatoimetaja Allar Tankler väljendas imestust, et kuidas ERRi juht saab oma selgetest lubadustest taganeda.

Kiri ise on allpool.

--

Head kolleegid!

Ees on nädalavahetus, jõulud ja jälle nädalavahetus. Teisiti öeldes, ees on palju vabu päevi ja nende vahel poolteist tööpäeva. Võtame asja rahulikult. Aasta jooksul on tööd kõvasti rabatud ja nüüd on aeg pisut hinge tõmmata. Usun, et ka eetri ja veebiga vahetult seotud inimeste töö on selliselt korraldatud, et teie kalendris on vähemalt kolm järjestikust vaba päeva.

Aga, tuletan meelde, et esmaspäeva õhtul kell 18.30 olete kõik oodatud peole. Juba on registreerunud 450 inimest. Tuleb äge pidu.

Peole järgnev tööpäev ehk 23. detsember võiks alata neile, kellel võimalik, kell 10 ja lõppeda 4 tundi varem. Lihtsamalt öeldes, tööpäev peaks mahtuma vahemikku 10 - 13. Ka 31. detsembri tööpäev on lühendatud 4 tunni võrra.

Soovin kõigile rahulikku lähenevat jõuluaega, ilusaid hetki pühadeks ja rõõmsat aastalõppu! Suur tänu aasta jooksul tehtud töö eest!

Margus Allikmaa