Kas on vaja odekolonnijoojate arvu kasvu ja uusi metanoolitragöödiaid? Ja veel: rohkem kui alkohol ohustavad eestlase tervist rasvase ja magusa söömine. Ehk seaks samuti vastavad piirangud?!

Seni pole kuulda, et Harjumaaga piirnevate maakondade vanemad samuti alkoholimüügi keelu rakendamist plaaniksid. Seega hakkab teedel olema rohkem kahtlaselt liikuvaid autosid, mida juhivad joobes inimesed, kes naabermaakonda joogi järgi sõidavad.

Kui aga keeld tuleb üle Eesti, hakkab piiriülene alkoturism - aprilli lõpu sündmused seda ju näitasid.

Keeld tähendab ka seda, et inimesed hakkavad endale varuma koju suuremaid alkoholikoguseid nn. "igaks juhuks". Sellisel juhul ei pruugi inimene joomist lõpetada enne, kui kõik otsas. Sealjuures on tarbitavad alkoholikogused sageli suuremad. Lisaks sellele pole õhtusemal ajal paljud enam nii või naa suutelised täiendava noosi järele minema ning kui kodus parasjagu rohkem midagi võtta ei ole, siis vajuvad lihtsalt vaikselt ära.

Ja miks eelistatakse baari-, pubi-, restoranipidajaid ja kasvatatakse nende käivet ja kasumit? Kas seal joomine ei ohusta tervist ega kasvata kuritegevust? Tõenäosus öösel baarist lahkudes peksa saada on ikka suurem kui kodus alkoholi tarbides.