Miks kulutatakse rahva raha labaste telesaadete tegemiseks, kus meie riigi juhtkonda naeruvääristatakse, kujutades neid värisevate ja tudisevate vanakestena? Vaatajate kriitiliste märkuste pärast võeti see pilasaade kord maha. Kelle nõudmisel see siis uuesti kavva võeti? Kuuleme, et pidevalt on rahalisi raskusi ETV finantseerimisega ja saadete tegemine on kallis.

On elementaarne, et suhtuksime austusega oma valitsusse. Milleks meile siis sellised nõmedad saated? Kas siis nii kujundamegi oma laste ettekujutust valitsusest? Meenutaksin siinkohal hispaania vanasõna – “Teravmeelsus ilma mõõdutundeta on nagu mõõk lollpea käes”.

Mai Rand, Pärnu

Tallinna kahjulikud tehingud

Ma pole nõus sellega, et väljastpoolt Tallinna pärit inimesed peavad avalike teenuste eest maksma kõrgemat tariifi kui pealinlased – olgu selleks siis võimlate kasutamine või bussisõit.

See tekitab väljaspool Tallinna elavate inimeste seas kurjust ja vihkamist. Samas on vallad astunud vastusamme, tõstes suvilat omavate tallinlaste maakasutuse maksu 4-5-kordseks. Samas on Tallinnast tuua palju näiteid, kuidas linnavõimu ebasoodsad tehingud on kahjustanud linna huve ja vähendanud eelarvelaekumisi.

Suur viga oli, et Tallinna keskturu omanikuks sai Vadim Polištšuk. Turu käive on aastas ligi 30 miljonit krooni. Samas sõlmiti turvafirmaga Falck parkimisteenuse osutamise leping, mida võib pidada kingituseks eraturvafirmale – enamik parkimistasudest ja -trahvidest laekub firma eelarvesse.

Need on vaid mõned näited, kuidas linn ei oska või ei taha raha teenida. Seetõttu otsitakse teid, kuidas seda tasa teha naabervaldade inimeste arvelt.

Uno Mäe, Pärnu

Suurperede toetusest

Soovime tänada praegust valitsust, kes otsustas abistada “suurimatest suurimaid” peresid. Nad on ära teinud töö, millest varem on aastaid räägitud. On tõstetud esimese lapse toetust, määratud emapalk.

700 krooni maksmine enam kui seitsme lapsega peredele on Eesti Vabariigi ajaloos esmakordne. Praegusel opositsioonil oli ka aastate eest võimalus parandada lastega perede olukorda – ja nüüd on neil lihtne kritiseerida neid, kes midagi ära teevad.

Mare Jüris, Saaremaa

Sogane jutt

5. veebruari Eesti Päevalehes kirjutas Mart Jesse meie liikluskindlustuse tulevikust. Ta justkui eeldaks, et iga Eesti autoomanik on sellisel tasemel, et hommepäev kihutab oma autoga Euroopasse. Tulge mõistusele! Kes on need inimesed, kellel on võimalik vurada oma autoga välisriiki? Need on kõvasti üle keskmise palga teenivad inimesed, kellest omakorda paljudel on eluasemelaenud kaelas. Reaalseid sõitjaid on ehk ainult 10-15% autoomanike üldarvust. Ma ei usu, et lähitulevikus tõusevad inimeste sissetulekud sedavõrd, et keskmise palga saajad hakkavad massiliselt külastama naabermaid. Ja nii tekibki olukord, kus kari lolle peab mõne üksiku inimese hüve kinni maksma.

Ahto Laanemets, Tallinn

Tänapäeva “Hüljatud”

Minu sõbrapäeva parim kingitus oli filmi “Hüljatud” viimase osa näitamine TV3-s. See teema on aktuaalne ka meie päevil. On ju tänaval lapsedki, rääkimata kodututest täiskasvanutest. Seda põhjustab “uus” jumal – raha. Inimene nagu polekski enam väärtus. Et möödunud aastal suri tänavatel 204 kodutut, see nagu eriti ei häirikski meid. Samas maksis Draamateatri remont 54 miljonit krooni.

Silvi Kranig, Tallinn