Pole kahtlust, et politsei eksis, kui püüdis toimunut kinni mätsida. Kuid enne? Politseinikel tuli täita ülesanne, avastada maanteel liikluseeskirjade rikkujad. Politseinikest olenemata põhjustel puudus neil taadeldud mõõteriist. Formaalselt oleksid nad pidanud keelduma ülesande täitmisest ja lubama liiklushuligaanidel uhada, pedaal põhjas.

Politseinikel puudus küll taadeldud mõõteriist, kuid see ei tähenda, et nende mõõteriist valetas. Et taatlemata mõõteriist ei valetanud, seda tõendas ju asjaolu, et kõik kinnipeetavad olid trahviga nõus.

Kahjuks sisulist külge telesaadetes ei arutatudki. Nüüd siis nõutakse, et ebaõiglaselt trahvitud uhajad peavad oma trahviraha tagasi saama. Suuremat ülekohut on raske ette kujutada.

Minu autojuhistaaž on ligi 70 aastat. Kuna unustasin loa pikendamata, siis jäin juhiõigusest ilma. Mind on selle aja jooksul neli korda kiiruseületamise eest trahvitud, nii et see asi on mulle tuttav. Kõik üleastumised tulid puhtast hooletusest.

Ma ei teagi, millega liiklusjärelevalve toona mu auto kiirust mõõtis, kuid mingit mõtet nõuda neilt taadeldud mõõteriista näitamist mul küll ei olnud. Teadsin, et olin süüdi.

Elmar JoosepErakorralistest valimistestValitsusparteide vääritu suhtumine avalikku arvamusse on andnud põhjust opositsioonilise Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhtidele hüpata avalikkuse ette üleskutsega asuda korraldama erakorralisi riigikogu valimisi. Eesmärgiga, et võimule pääseksid ennast korruptiivse käitumisega määrimata jõud, kel oleks moraalset kapitali. Ent sotside äkiline, ilma opositsioonikaaslase Keskerakonnaga konsulteerimata sooloaktsioon on mõeldav pigem erakonna nime hetkelise kergitamisena valijate tähelepanu võitmiseks kui tõsisemalt mõeldud aktsioonina.

Valimisi oleks tõesti tarvis, aga selleks on vaja süstemaatilisemaid ettevalmistusi.

Ants Tamme, Videvik