05.10.2018, 13:17
Margot Arula: unusta "sojaliha". Unusta ka loomade tapmine. Maitsev steik kasvab otse laboris
Pea kogu inimkonna ajaloo vältel on peamiseks toiduga seotud probleemiks olnud selle puudus, mitte üleküllus. Täna soovitatakse iseäranis loomse toidu tarbimist tuntavalt vähendada ja seda väga erinevatel kaalutlustel, tervisest keskkonna ja loomade heaoluni. Liha on aga maitsev, traditsiooniline ja harjumuspärane toit, milleta suurem osa eestlasi oma toidulauda ette ei kujuta.
FOTO:
Mis oleks, kui liha ei jõuaks lauale farmist, vaid laborist? Kui selle koostist saaks kohandada inimese tervisele võimalikult kasulikuks? Kui liha maitseomadused saaksid olla praegusest veelgi paremad? Sellised küsimused ei ole enam teadusulme pärusmaa - vastused peituvad nn puhta liha tehnoloogias, mis õige pea revolutsioonina toidutööstust haarata tõotab.