Kui artiklis küsitakse, kes tõstis õlle aktsiise, siis just Reformierakond tõstis aina ja korduvalt aktsiise küttele, kütusele, maagaasile, elektrile, alkoholile – lugematuid kordi. Kui me küsisime tol ajal riigikogu saalis, miks tõstate bensiini aktsiisi, mis tekitab hinnaralli, vastas Andrus Ansip, et miks te ei taha siis alkoholi hinda tõsta, see ju laostab rahva tervist. See oli tabu vastus. Oi kui mitu korda tõsteti ka riigilõive ja trahve!

Näiteks arstiabi kättesaadavus ja järjekordade pikkus ongi Reformierakonna poolt viidud neil aastaid seisu, et täna polegi enam võimalik sealt august välja tulla, sest pea 17 aastat järjest tõmmati ravijuhte koomale!

Tuletan meelde, kuidas tõsteti käibemaksu ravimite ja tehniliste abivahendite, samuti käibemaksu, raamatutele, perioodika, matuseteenustele, kontsertidele, etendustele jne. Kaotati hambaravi hüvitis, tõsteti haigla voodipäeva tasu, kärbiti haigushüvitisi, tõsteti töötuskindlustusmaksu. Kergitati üldist käibemaksu. Suleti sajad postkontorid ja pangakontorid jne jne. Sisuliselt kärpisime oma majanduse surnuks. Teenuseid vähendati, riik kärbiti õhukeseks. Kõik need maksutõusud põlistatigi.

Valimiseelsetel aastatel on Reformierakond rahvale alati lubanud maksulangetusi.

„Rohkem raha inimestele kätte!“ „ Maksuvabad reeded!“, „Rohkem punaseid maasikaid!“ Hapusid maasikaid jagati eelarve vastuvõtmisel isegi riigikogu saalis. Tegelikult aga järgnesid hinnatõusud. Olime sellega ju korduvalt ka Euroopa „ esiotsas“.

Praegu räägib Reformierakonna esimees Kaja Kallas sellest, et sotsiaalmaksu peaks ära kaotama ja looma tervishoius erakindlustusele! Sellist süsteemi ei rakendata Euroopas mujal kui Šveitsis, sest see lihtsalt pole kõrge hinna tõttu inimestele jõukohane.

Ehk peaks Andrus Ansip ja Reformierakond ise sügavalt peeglisse vaatama!