Hoolimata Tallinna linnateatri peanäitejuhi Elmo Nüganeni geniaalsusest otsustas Tallinna linnavalitsus 2008. aastal jätta ehitamata Tallinna Linnateatri uue maja suure saaliga, kuigi kõik ettevalmistused ehitamiseks olid tehtud. Tänaseks on linnateater oodanud uue maja ehitamise algust üle poole sajandi.

Kunstiakadeemia tahtis Pärnadest (animatsioonikunstnikud Priit ja Olga Pärn) lahti saada. Priit Pärna kaitseks astusid välja animatsioonikunstnikud kõikjalt maailmast. Eestis astusid Pärna kaitseks välja tema tudengid ja Kinoliit, kuid kunstnike seas võttis sõna ainult Gerda Märtens. Nii nagu teised kunstnikud, vaikis ka Kunstnike Liit.

Kuna maailma juhtivad animatsioonikunstnikud pöördusid Kunstiakadeemia rektori Mart Kalmu poole, siis jõudsid osapooled kompromissini, et Priit Pärn ja Olga Pärn jätkavad Kunstiakadeemias.

Seega on kultuuritegelastel alati mõtet moodustada ringkaitse võimu rünnaku eest.

NO99 teatri juhti Tiit Ojasood rünnanud kümne Riigikogu saadiku kambakaga võrdväärset tagakiusamist pole Eestis nähtud okupatsiooni aegadest saadik. Teatriga seotud inimestest astusid lisaks NO-teatri näitlejatele Ojasood ja NO teatrit kaitsema Jaak Allik ja Linnar Priimägi, dramaturgid Andrus Kivirähk ja Rein Raud ja harrastusteatri dramaturg/lavastaja/näitlejast siinkirjutaja.

Probleem on selles, et vaikisid kõikide teiste teatrite direktorid ja peanäitejuhid, lavastajad ja näitlejad, dramaturgid ja tõlkijad, kriitikud ja teatriteadlased.

Teatriliit oleks pidanud tegema avalduse Ojasoo ja NO99 kaitseks nii, nagu Kinoliit tegi Priit Pärna kaitseks. Indrek Saar oli kunagi NO teatri kaasasutaja. Ta oleks saanud, võinud ja pidanud midagi ütlema Ojasoo ja NO kaitseks.

Seekord kaotas võim vaimu üle võimu, aga järgmine kord võivad parteisõdurid teha, mis tahavad kui nad ei koge, et kultuuritegelased on valmis kaitsema kultuuri nii, nagu kaitseväelased on valmis kaitsema kodumaad.