EKRE on nagu neoondressides veidrik, kes tänavale ilmudes pilgud endale tõmbab.

EKRE eesotsas Helmedega täidab Eesti poliitikas üsna samasugust rolli. Usun, et suured erakonnad hõõruvad iga kord õnnelikult käsi, kui mõni EKRE-lane jälle sügavasti sisse hingab ja järjekordse totruse välja prahvatab. Seda tasakaalukamad ja viisakamad paistavad tema taustal vanad olijad. Nad võivad öelda: jah, me pole vigadeta, võtame vahel tsipake altkäemaksu ja oleme mõnikord ka korruptsiooni harrastanud, aga vähemalt ei kisenda me kuulmatuid lollusi taeva poole. Meie peale võib kindel olla, me käitume alati korrektselt, me ei urise, haugu ega pissi põrandale.

Väga kahju, et EKRE vanade kartellierakondade elu nii lihtsaks teeb!

Muidugi, metsikul käitumisel on oma võlu. Ka Žirinovski on telesõudesse oodatud külaline nimelt seetõttu, et temaga saab alati nalja. Ta märatseb, pillub oponente veeklaasiga, sõimab ja vehib rusikatega. Seda on palju huvitavam vaadata kui sirge seljaga istuvat tavapoliitikut, kes vastab küsimustele lämmatavas kantseliidis ja kõneleb uinutava monotoonsusega.

EKRE-l on kõigest suur suu ja oskus värvikalt „pasunasse anda”.

Eks vist sellepärast pöörduvad ka Eesti ajakirjanikud aeg-ajalt EKRE rahvasaadikute poole – lootuses, et sealt tuleb midagi põrutavat. Muud põhjust ma näha ei oska, sest enamasti on ju mõtet intervjueerida ikka neid, kes millegi eest vastutavad või kel on mingis küsimuses kompetentsi. EKRE-l on aga ainult suur suu ja oskus värvikalt „pasunasse anda”. Ja seda on kahtlemata vahva kuulata – kõigil neil, kes on poliitikas pettunud ja keda tõsised arutelud haigutama ajavad. EKRE on nagu neoondressides veidrik, kes tänavale ilmudes pilgud endale tõmbab. Aga ikkagi kõigest veidrik. Martin Helme sõnavõtud võivad ärritada, aga nad ei oma mingit tähtsust – see on kõigest estraad.

Seepärast pole mõtet EKRE peale solvuda. Nende väidete ümberlükkamiseks pole vaja kulutada eetriaega ega leheruumi. Žirinovski rahmeldab Venemaal juba palju aastaid, fännid on püstitanud talle elusuuruse kuju, aga ta jääb ikka elukutseliseks tolaks.