E: Tagasi Tallinnas. Hommikul perekondlik arutelu, kes on mis ajal tööl ja kes lapsega. Enam-vähem organiseerume. Kõik lähevad tööle, kaasa arvatud laps, kel seal juba mängunurk ootamas. Jõuan Eesti Filmi Sihtasutusse. Täiustada ja täpsustada tuleb filmiaasta teise poolaasta sündmuste kava. Küll sügisel on palju eesti filme esilinastumas! EFSA-s tuleb jutuks taas karvapüss. Eesti ainuke karvapüss asuvat Nukufilmis. Selgub, et inimestele sellega siiski karvu juurde panna ei saa, kuna karvapüss töötavat kõrgepingega, aga loomad multikates tegevat püss loomalikumaks küll. Võtan telefoni, teen umbes kümme töökõnet ja ongi nutitelefoni aku otsas. Helistan EFSA tavatelefonilt Artur Talvikule, ütlen, et sel nädalal tuleb minna „Terevisiooni” ning tutvustada projekti „Sajandi sada võttepaika”. Artur räägib, et on see nädal lapsega, aga püüab panna sobima ning „Terevisiooni” jõuda. Õhtul sööme perega lemmikrestoranis Neikid. Mõtlen endamisi, et kas ülemus ka sel suvel puhkab. Ei usu...

T: Eelmisest õhtust teisipäeva hommikuni on tekkinud telefoni 23 vastamata kõnet. Ühelt isikult. Tüütu. Hakkan otsima telefoni äppi nimega callblocker. Laps ärkab, süüa pole kapis midagi. Abikaasa jääb lapsega koju, nuputab edasi, mida süüa teha. Jõuan Kuukulgurisse, vaatame Jan-Eriku ja Horretiga läbi lühifilmi „Foto”. Teeme märkmeid helinduse kohta. Kõigil tekib häid mõtteid, kuidas filmi paremaks saada. Lähen helinduse ruumist korraks välja, et helistada firmasse Sebe. Teen neile ettepaneku, et nad võiksid Tartus toimuva teatrifestivaliga Draama koostööd teha. Sebe viib teatrisse! Õhtul jõuan koju, kedagi pole. Ei teagi, mida teha. Istuda arvuti taha ja hakata tööle? No korraks. Jään sinna kaheks tunniks. Pere saabub koju. Laps läheb magama, ülejäänud kooslus hakkab vaatama „Sopranode” järjekordset osa.

K: Sebe on koostööst huvitatud. Jess! Väike, aga oluline töövõit. Meeldiv.
Mõned vaidlused tööjaotuse asjus tööl. Ikka juhtub. Selgub ka, et ülemus siiski puhkab suvel... Tahan teha mõned töökõned, vaatan telefoni, taas on teatud isik 10 korda helistanud. Asun uuesti callblocker’it installima. Raimo kingib Rulkovi filmide albumi. See näeb väga hea välja. Sisu kallale asun nädalavahetusel. Jõuan koju. Laua peal on üksteise otsas raamatud: „Emotsionaalne intelligentsus”, „Kaini kasvatamine”, „Argielu psühhopatoloogia”, „Sissejuhatus Jungi psühholoogiasse”, „Psühholoogilised tüübid”. Kas midagi on lahti? Kas see on mingi vihje? Selgub, et abikaasa valmistab ette uut stsenaariumi, ei midagi hullu. Huh. Käin kiirelt Koidu tänaval „Kapsastes”, viin sinna mõned „Uue Maailma” filmi DVD-d müüki. Sauter hiilib ümber maja. Järgneb mõnus õhtu veini , absindi ja bruschetta’dega sõprade uues korteris Telliskivi tänaval.

N: Hommik lapsega. Jälle ta ei söö midagi enne, kui Mr. Bean mängima panna. Ja potti kasutab ta ka telekatoolina. Lootusetu värk. Kuulan Raadio 2-st eile eetris olnud saadet „Siin me oleme”. Tore intervjuu „Vallatute kurvide” staari Terje Luigega. Püüan veel tööasju teha, enamik läinud puhkusele. Teen akvaariumi korda, annan kaladele süüa. Pakin asjad. Saab ehk maale sõita. Käime veel kiirelt ühel päevasel sünnipäeval ning asume perega teele Lõuna-Eestisse. Istun autos, arvuti põlvedel, vastan kirjadele, kirjutan kirju. Helistan näitlejannadele. Augustis Tartus tulemas lavastus „Naised valitsevad maailma”. Planeerime reklaamklipi filmimist Kanepi kandis. Kuulame autos Marten Kuninga uut plaati. Väga, väga hea.

Katrin Maimik, režissöör ja Eesti Film 100 pressiesindaja