Eelmisel nädalal tegid Noored Sotsiaaldemokraadid avalduse, kus teatasid, et Eesti meedia käsitleb Venemaa-teemalisi uudised pea eranditult läbi negatiivse vaatevinkli.

„Ma ei ole noorsotside käest küsinud, et miks nad sellise avalduse tegid. Ilmselt oli nende sooviks see, et informatsioon oleks tasakaalustatum. Muuga ei oska ma seda teemat kommenteerida,“ rääkis Nestor Päevaleht Online’ile.

Nestori hinnangul ei tundu olevat tasakaalustusega probleeme nendes väljaannetes, kes on sellele teemale rohkem panustanud.

„Näiteks ka Eesti Päevaleht, kelle Venemaa-korrespondent Jaanus Piirsalu annab seal toimuvast küllaltki tasakaalustatud ning head informatsiooni,“ lisas ta.

„Negatiivne uudis töötab paremini,“ nentis Nestor ning lisas, et tasakaalustatumaid uudiseid võiks meie meedias rohkem olla mitte ainult Venemaa, vaid ka Eesti teemadel.

„Eestile positiivseid uudiseid ei pea välja mõtlema. Positiivsed uudised tulevad, siis kui nad tulevad,“ lisas ta.

Nestori sõnul ei oleks väga halb kui Eesti meedias leiaks rohkem kajastust need Vene inimesed, keda võib Venemaa demokraatideks nimetada.

„Viimaste selliste inimeste seast tuleb meelde näiteks Andrei Illarionov, kes hiljuti ka Eestis käis,“ lisas ta.

„Ma arvan, et Venemaal on neid inimesi veel, kes sealses meedias väga tähelepanu ei köida, kuid võiksid meie ajakirjandusväljaannetes midagi välja öelda,“ lisas ta.