Lavakunstikooli kaheksandast lennust, mille Tommingas 1978. aastal lõpetas, on paljud teatrist ära kadunud. Tomminga puhul oleks see mõeldamatu, talle kui näitlejale on Taaralinnas kohe algusest peale tohutu töökoorem selga laotud ja ta on seda vaikselt ning järjekindlalt vedanud. Enam kui kaks aastakümmet teatris on sünnitanud pika rollide rea.

Tommingas on teinud tööd peaaegu kõigi Vanemuises lavastanud lavastajatega, sealhulgas ka Vana Hirmsaga. Taaralinna teatri kombe kohaselt on Tommingas kaasa löönud draamas, komöödias, operetis ja muusikalis. Ta on mänginud ka lastelavastustes, sealhulgas Finn Poulseni "Väikese onu saagas", mis on Eesti kõigi aegade üks paremaid lastelavastusi.

Kui tavaliselt sokutavad meeslavastajad oma näitlejannadest prouasid oma lavastuste peaosadesse, siis Tommingate peres on juhtunud vastupidi. Aivar Tommingas on mänginud Don Quijotei kuulsas Leigh muusikalis, mille lavastas ta naine, tantsija ja koreograaf Mare Tommingas.

Vähe on neid näitlejaid, kes on saanud mängida erinevaid Lutsu "Kevade" tegelasi. Tommingas on üks neist. Ta on mänginud Raivo Adlase lavastatud "Suves" Joosep Tootsi ja Madis Kõivu Lutsu-ainelises fantaasias "Tali" Arno Talit. Näitlejasse on mahtunud ära kaks vastandlikku eestlase arhetüüpi, mida kinnitab veel kord Aivar Tommingale tehtud tööpakkumiste mitmekesisus.

Andres Laasik