Jaan J. Leppik: Miks eelnõu kirjutab erasektorile ette, keda tööle võtta? Nii peab üks firma sangpommi tõstmisest loobuma, kuna tal pole piisavalt sangpommi tõstjaid ja peab näiteks hakkama tegelema hoopis õmblemise vm taolise asjaga.

Mihhail Stalnuhhin: Olen sunnitud küsima, et kas peale naistepäeva pidanuks sisse tooma ka meestepäeva? Ehk kas see tähendab, et partei, kes 8. märtsil naistele lilli jagas, kingib need samadel eesmärkidel meestele.

Liia Hänni: Ma loen kirjalikud küsimused ette. Vaatan, kas saan käekirjast aru. Millegipoolest on poeglaste käekiri tihti kehvem. On üks kirjalik küsimus Toomas Hendrik Ilvese tulbi jagamise aktsiooni kohta naistepäeval. Küsitakse, kas Ilvese tulpide jagamine oli soolise rolli juhuslik allakriipsutamine võrdsustamise suunas? Teine küsimus, kas Ilves kingib millalgi ka meestele lilli ja suudleb põsele? Ja kolmas, kas Ilves tegeles soorolli gender või sooga sex naistepäeval tulpe kinkides? Mina ei saa aru, miks need küsimused peaks esitama põhiseaduskomisjoni kaasettekandjale. Kui Ilves tuleb saali, siis küsige temalt ise.

Toomas Savi: Mina esitasin selle küsimuse soorolli gender ja sex sugu vahelise korra kohta. Praeguse seaduse mõte on, jättes sex rolli erinevaks, püüame ära kaotada soorolli diskrimineerivat suhtumist. Minu küsimus oli, kas härra Ilves naistepäeval tulpe jagades tegeles soorolli gender probleemiga või sex.

Marju Lauristin: Ma küsiksin sotsiaalministrilt, et kui optimistlik olete te selle vastuvõtmise rakendamise suhtes? Küsimuse ajendas ohjeldamatu lõbusus meeskolleegide näol.

Siiri Oviir: Ma kahjuks ei saa saalis ise hääletada, aga teen kõik, et kõik oleksid saalis ja hääletaksid selle seaduse vastuvõtmise poolt, sest seda seadust on tõesti vaja. Aga seadused, mis puudutavad teatud teemasid, on siin saalis alati lõbusat meelt tekitanud ja võib-olla alati ei peagi surmtõsine olema.