Kuigi Toomi osas võib öelda seda, et nüüd on kindel, et ta Keskerakonda kohalike valimiste kontekstis ei lõhu, on endiselt lahtine, mida ta teeb pikemas perspektiivis. Kuigi tema jaoks oli tänane otsus ilmselt väga põhimõtteline, sest kui tema soov oleks olnud hakata looma uut parteid, siis oleks taktikaliselt olnud tal mõistlik alustada sellega nüüd ja praegu.

Võib öelda, et poliitikuna võitis viimaste nädalate läbirääkimiste protsessist enim Mihhail Kõlvart. Esiteks peaminister kinnitas tema esinumbri staatust Lasnamäe valimisringkonnas. Teiseks näitas ta, et on erakonna kahe leeri vahelise läbirääkijana suutlik, ning kolmandaks kinnitas ka laiemalt Eesti poliitringkondadele, et temaga peab tulevikus poliitikas arvestama.

Nüüd on huvitav jälgida, kuidas hakkab Keskerakonnas kokkulepitu mõjutama valitsuskoalitsiooni tegevust. Ilmselt ei lepitud kokku mingeid reaalseid poliitikamuudatusi, aga arvatavasti tehti teatud kokkuleppeid erakonna tulevase retoorika ja suhtumise kohta sümbolväärtustega nähtuste kohta.

Vaevalt, et Yana Toom leppis vaid kokkulepetega, mis puudutavad kohaliku omavalitsuse küsimusi nagu teed, tänavad ja planeeringuküsimused.