Kui seesama poliitik ütleb mõne väärika puu kohta, et kuna tal on paarkümmend aastat elada jäänud, võiks ta täna maha raiuda, on ta justnagu õige mees.

Liiati veel siis, kui too puu jääb planeeritud teele ette.

Jah, kõigi meie elutee lõpeb kunagi. Kui aga nii, siis tänases olukorras, kus haigekassa vaevleb suures rahapuuduses, on ju mõttetu pensionäridele arstiabi osutada. Ja mitte ainult pensionäridele.

Haabersti hõberemmelgasse suhtumine näitab Tallinna tänaste valitsejate tõelist nägu. Kuigi raieluba lubab langetada 795 puud, tõmbavad nad tuima rahuga maha ligi 1400.

Kuigi projekt kooskõlastati ümberkaudsete kaubandusettevõtetega, kuid mitte elanikega. Seetõttu nihutati trass otse nende akende alla. Paldiski maantee elanikke informeerimata hävitati 40 aastaga sirgunud roheline kardin mis kaitses kortereid müra ja saasta eest. Selle tulemusena langetas linnavalitsus tuhande korteri hinda hinnangulisel 5-10 miljoni euro võrra.

Kellegi nõudmisel loobus pealinna keskkonnaameti juht läinud aasta sügisel Haabersti ristmiku keskkonnamõju hindamisest.

Kui projekteerimisse oleks juba algstaadiumis kaasatud kodanikke, mittetulundusühinguid ja sõltumatuid eksperte, saanuks säilitada suurema osa haljastusest ning viinuks tee optimaalsele kaugusele elumajadest, arvestades ka ümbruskonna ettevõtjate huve.

Paraku pole tänane tehnokraatlik linnavalitsus seda teinud. Ta sülitab laias kaares nii loodusele kui inimestele.

Ma olen šokis. Kahju, et ma hetkel Tallinnas pole, muidu oleks kindlasti hiidpuud kaitsmas. Ja see pole sügiseste valimistega mitte kuidagi seotud. Tänaste sündmuste valguses häbenen, et olen samas erakonnas, kus Tallinna juhid.