Foto on tehtud Zemljanoi Valil Kurski vaksali ja Taganka väljaku vahel. Iga päeva lisandub Moskva tänavatele üle 30 uue auto...

Paar artikliviidet huvilistele. THI Hantõ-Mansiiski kõnele kirjutas kommentaari Fjodor Lukjanov, Vene Foreign Affairsi peatoimetaja, üsna liberaalsete vaadetega mees, aeg-ajalt käib ka Tallinnas esinemas.

Ta vaatab lähtuvalt THI kõnest asju laiemalt. Temaga võib nõus olla või mitte, aga lõpp kõlab tal mõtlemapanevalt, isegi üllatavalt deržaavalikult – „Ei maksa tõstatada küsimust liblikate tiivalöökidest, sest tiivad on ka teise kaliibriga olevustel…“ Näiteks kahepäisel kullil, kes on ühe suure riigi vapil, eksole.

Teine lugu on Izvestijast ja räägib, kuidas kohalik ajakirjanik käis Tomski oblastis eestlaste külas, või ütleme siis, et külas, kus elavad ka eestlased. Berjozovkas.

Varem oli ta tõesti päriselt eestlaste küla – Kaseküla. Seal lähedal peaks olema veel üks endine eestlaste küla nimega Liliengof, seal peaks minu teada külavanemgi veel eestlane olema. Lisaks on oblastis veel Vambola küla, kus samuti elab veel eestlasi.

Loe edasi ja vaata fotosid siit.