Kunstimuuseumi uus hoone sai valmis

Pärast enam kui kümme aastat kestnud vaidlust ning kolme aastast ehitamist sai Lasnamäe klindil presidendilossi vahetus naabruses valmis Eesti Kunstimuuseumi uus hoone. Ehitus läks maksma ligi 700 miljonit krooni.

+

Eesti majandus kasvab jätkuvalt kiiresti

Statistikaameti esialgsetel andmetel oli tänavu teises kvartalis sisemajanduse koguprodukt 9,9 protsenti suurem kui eelmisel aastal samal ajal. Majanduse hea käekäik andis peaministrile võimaluse anda riigikogule üle n-ö supereelarve – võrreldes tänavusega kasvab tuleva aasta eelarve üle 15 protsendi.

+

Esinduslik kaitsepoliitika-arutelu Tallinnas

Tallinnas toimus NATO ühingute katusorganisatsiooni peaassamblee, mis on arvatavasti suurim välis- ja kaitsepoliitiline üritus, mis Eestis seni korraldatud. Assambleest võtsid teiste seas osa üks Venemaa opositsiooni liidreid Irina Hakamada ja endine NATO Euroopa vägede ülemjuhataja Wesley Clark, kes mõistis hukka Vene sõjalennukite õhupiiririkkumised Balti riikides.

-

Kaitseminister Jaak Jõerüüt astus tagasi

Kaitseminister Jaak Jõerüüt astus mõneti ootamatult tagasi, tuues põhjenduseks

T-särgi “Kommarid ahju!” skandaali ning riigi poliitilise ja ärieliidi kahtlased tehingud. Minister astus tagasi ajal, mil ta tegelikult pidanuks tulema välja mitme olulise algatusega eesotsas Eesti Iraagi-missiooni pikendamisega või mitte.

-

Regina Baltica sõitis madalikule

Stockholmist Tallinna teel olnud reisiparvlaev Regina Baltica sõitis teisipäeva õhtul tehnilise rikke tõttu madalikule. Laeval viibinud reisijad viga ei saanud ja toimetati pärast aluse madalikult lahtipääsemist ohutult sadamasse .

-

Paarikümnel politseinikul pistisekahtlus

Põhja prefektuuris viie pistisekahtlusega politseiniku tabamisega sai alguse korrakaitse viimaste aastate suurim puhastusoperatsioon, kus kahtluse alla sattunud politseinike arv kasvas paarikümneni. Enamasti oli tegu altkäemaksu võtmisega, üksikutel juhtudel ka selle vahendamisega. Kõrged po-litseiametnikud Aivar Toompere ja Tarmo Vaher esitasid lahkumisavalduse.