Uue majanduse poole

EL-i mitteametlikul tippkohtumisel Hampton Courtis kaldus vaekauss Eestile sobivate vaadete kasuks. See tähendab – igaüks reformib oma majandust pigem ise kui ühtse käsulaua järgi. Edasiminekut oli ka eelarvevaidlustes, kust Eesti loodab aastateks 2007–2013 kuni 80 miljardit krooni toetust.

+

Stiilipidu filmiakadeemias

Eesti mängufilm ”Stiilipidu“ esitati ühena 58 filmist kandideerima Oscari auhinnale võõrkeelsete filmide kategoorias. Pole usutav, et eesti filmil on lootust jõuda viie nominendi hulka, kelle hulgast Oscari saaja leitakse, kuid julgus oma kandidaat üldse välja pakkuda on omamoodi märk Eesti filmikunsti paranevast tervisest.

+

2,16 maast leitud miljardit

Neljandat aastat järjest said valitsus ja riigikogu planeerimatult hea maksulaekumise tõttu ja oodatust kiiremale majanduskasvule jagada raha ka lisaeelarve kaudu. Suurim õnn tabas pensionifondi ja ravikindlustust, aga ka välisministeeriumi, kes üle pika aja saab võimaluse laiendada oma globaalset haaret uute saatkondade näol.

-

Minister tapab ringhäälingut

Kultuuriminister Raivo Palmaru tuli välja uue ringhäälinguseaduse eelnõuga, mille kesksed ideed on avalik-õigusliku ringhäälingu ”rahvapärastamine“ ning reklaami tagasitoomine ETV-sse ja raadiosse. Kõik need vaidlused on kümme aastat tagasi läbi vaieldud ja pole mingit põhjust uuele ringile minna.

-

Ootamatud miinuskraadid

Keskmisest soojemad september ja oktoober uinutasid auto- ja omavalitsusjuhtide valvsuse ning kolmapäevane lörts saabus, nagu ikka, ootamatult. Kui tänavakoristus saadi tasapisi siiski käima, siis libedatel teedel ettevaatamatult sõitnuid paraku enam iial tagasi ei too.

-

Müüris varitseb mürk

Teadlased tegid ametlikult kindlaks, et Patarei vangla müürides vohavad seened on inimeste tervisele ohtlikud ning suure hurraaga alanud külastuskampaania lõpetati. Kahjuks jäädi teadlasi uskuma alles nüüd, mitte kaks kuud tagasi, kui nad tervisele ohtlike seente vohamisest vanglamüürides esmakordselt hoiatasid.