Eesti sõdurid jätkavad võõrsil

Valitsuskoalitsioon jõudis üksmeelele pikendada kaitseväe üksuste viibimist Iraagis, Bahreinis, Kuveidis ja Kataris vähemalt 2006. aasta lõpuni. Ligi poolesaja kaitseväelase edasist võõrsil viibimist põhjendatakse väitega, sest liitlasvägede alustatud rahutagamismissioonist enneaegselt tagasi tõmbuda ei ole riigikohane.

+

Võimalik pommimees lõpuks käes

Kaitsepolitsei ei andnud pärast nädalatagust pommiplahvatust Lasnamäel ohje käest ning tõi eile päevavalgele lihast ja luust inimese, kelle hingel olla võivaid kuritegusid hakatakse nüüd põhjalikult uurima.

+

Eesti Televisioon sai uue juhi

Endine ETV programmijuht Ainar Ruussaar nimetati rahvustelevisiooni juhiks. Igapäevaselt ETV juhtimises osalenud Ruussaar on vaieldamatult hea valik praegusel segasel ajal, mil teleukse avatust on kompamas reklaam ja tülgastav meelelahutus. Ruussaar lubas selle ukse kinni hoida. Jõudu!

-

Lahkus muinsuste eest seisja

Süda ei põle ära – ja kui see süda oma elupäevadel lähedalseisjaile palju head ja suurt tuge pakkus, jääb sellest meie maisesse ellu sügav jälg. Pühapäeva hilisõhtul liiklusõnnetuses hukkunud Eesti muinsuskaitseameti juhi Agne Trummali tarm meie muinsuste eest seistes oli sõnulseletamatu. Tema hool ei seisnenud tühjades sõnades – tema algatatu ja eestveetu jääb sajandeiks nüüd meie hoida ning edasi vedada. Aitäh, Agne!

-

Suur tüli tühjast asjast

Tartus nädala keskel omavahel kisklema läinud sajapealised noortekambad kõnelesid asjast, nagu olnuks taplusse kistud kogu Tartu noorus. Kuigi pead tõstsid vaid tegevuseta ja ennast imetlevad noored, kes said kesklinna kogunemiseks hoogu paarist kaklusest. Piinlik lugu, millega räuskajad tõmbavad enda ja Tartu-väärsete noorte vahele võrdusmärgi.

-

Jalgpall muutub üha kandilisemaks

Kahju, ja seda “tänu” jalgpallijuhtidele endile. Vihapursked ja tegematajätmised ei vii jalgpallielu kuidagi edasi. Ja kahju sellestki, et ei riigist ega jalgpallielu hoidjatest endist pole asja klaarijat.