EI

Brigitte Susanne Hunt, saatejuht
Võõraks peavad valentinipäeva need, kes ei ole üles kasvanud läänemaailma traditsioonidega.
Brigitte Susanne Hunt

Näiteks nõukogude ajal kasvanud inimesed.

Mina olen sündinud 1995. aastal ja valentinipäeva alati pidanud – kinkinud pisikese Tutti Frutti kommipaki või midagi suuremat.

Muidugi on tegemist kommertspühaga, sest ettevõtted (lille- ja muud poed, lõbustusasutused jt) lõikavad valentinipäevast kasu, aga see ei tähenda, et valentinipäeva ei peaks tähistama.

Minu meelest on lahe, kui on hall jaanuar ja sa tead, et veebruari keskel saab ilmselt lilli ning restoranis süüa. Veebruari alguses tekitab valentinipäev kindlustunde: oh, varsti tuleb üks mõnus päev!

Elu on niigi argine, miks näägutada selle kallal, et inimesed tahavad oma 14. veebruari lõbusamaks muuta? Probleem oleks siis, kui tahetaks töölt vaba päeva – seda ma ei poolda.

Mina olen muidugi väga emotsionaalne inimene ja tänan sõpru selle eest, et nad mind taluvad, aga 14. veebruaril on vähem tundelistel eakaaslastel võimalik mind tänada. Enamasti olen saanud roosibuketi, šokolaadi, restorani- või spaapaketi või mõne ehte

Halloween’i tähistamine on mulle võõras, sest ma ei kuulu sihtgruppi ja meil on olemas alternatiiv – mardipäev. Sellest piisab. Aga valentinipäeval pole alternatiivi. See on päev, mis kuulub armastajatele ja sõpradele.