„Vene- ja eestikeelse programmi eraldamine kahele erinevale kanalile on turunduslikult ainuõige mõte. Kui nad oleksid ühel kanalil, siis paratamatult tekib eesti- ja venekeelsete vaatajate vahel huvide konflikt saadete eetrisoleku kellaaegade suhtes. Ei ole võimalik müüa ühte toodet korraga kahele väga erinevale sihtgrupile. Või teise näitena kujutage ette, mida arvaksid näiteks Postimehe turundusinimesed, kui neile pakkuda, et eestikeelne Postimees sisaldaks ka venekeelseid artikleid,“ rääkis Raag Päevaleht Online’ile.

„Näiteks kui öeldakse, et venelased ei vaata venekeelse AK uudiseid, siis üks põhjus selleks on saate ebasobiv algusaeg. Kui kujutada ette, et me paneksime selle ainsal ERR-i telekanalil kõige vaadatumale ajale, siis kannataksid jälle eestikeelsed vaatajad," jätkas ta.

Raagi hinnangul kulub ühe kanali tööle hakkamiseks 4-5 aastat. „Mäletate kui pikalt läks Kanal 2 ja TV3 enne kui nad jõudsid reitingutes ETV-le järele. Järgmisel aastal ei maksa oodata, et ERR-i teisel ehk venekeelsemal kanalil oleks olulisel hulgal vaatajaid," lisas ta.

Meelelahutusliku programmi tootmist Raag väga otstarbekaks ei pea.

„Meelelahutus on tohutult kallis lõbu ja ma ei usu, et Eestil olenemata sellest, kas on tegemist eesti- või venekeelse kanaliga, oleks säärase programmi tootmiseks sama palju vahendeid kui Venemaa telekanalitel," arvas ta.

„Võistelemine seal, kus ei suudeta väga konkurentsivõimelist programmi pidevalt pakkuda, on välistatud,“ lisas ta.

Raagi hinnangul on ETV2 uudiste puhul oluline see, et see programm hakkab tegelikult tööle alles kriisiolukordades.

„Tavalisel ajal on üsna ebatõenäoline, et sinna suuremal hulgal venekeelseid vaatajaid kohe valguks. See on harjumuse küsimus," lisas ta.

„Siis kui on käes kriis, vaadatakse kõik võimalikud infokanalid läbi. Sotsiaalse mõtlemise suunitlusega telekanalid vajavad tihtipeale oma väärtuse tõestamiseks kriisi. Kõige kuulsam on sel puhul näide sellest, kuidas CNN tõusis oma tippu just tänu I Lahesõja ja Nõukogude Liidu lagunemise heale kajastamise. Samas on selge, et kui selline kanal kriiside ajal omale vaatajaid ja usaldusväärsuse kapitali ei kogu, siis ei saagi sellest kanalist asja." jätkas Raag.

Raagi sõnul toob venekeelseid vaatajad teleka ette see kui räägitakse hästi konkreetsetest Eesti asjadest, mis puudutavad siinseid venelasi ning ka kogu riiki.