-Kas peaks olema konkreetsemalt määratletud, mis on linn ja mis mitte?

Kui võtta Mõisküla näide, siis seal on elanikke praegu küll vähe, kuid seal on kompanktne hoonestus, taristu on pigem linlik. Inimeste tööalad on Mõisakülas olnud ka pikalt tööstusega seotud. Külad on aga pigem sellised hajaastusega, kus tegeletakse peamiselt põllumajandusega.

Natuke tekitavad siinkohal segadust need Tallinna eesasulateks olevas külad nagu Peetri küla, kuid samas on Tallinnas ka Pääsküla ja Lilleküla.

Võiks olla lahtine loetelu mingitest kriteeriumidest, kuidas asulamõisteid jagada, kuid päris lõpuni seda ette kirjutada ei saa.

-Kui oluline võiks nende kriteeriumide seas olla elanike arv?

See võiks olla üks suunav näitaja. Olulisem on see, millega inimesed seal leiba teenivad ja kas moodustub asula tuumik, kas seal on tekkinud tänavahoonestus ning ka näiteks tänavavalgustus.

-Kas maakonna või riigi tasandilt ei tohiks asulanimetust ette dikteerima hakata?

Võib teha ettepanekuid, kuid see ei peaks olema nii, et võetakse ette väga ühtne mõõt, et kui ühel asulal jääb mingist elanike arvust pisut puudu, siis on tegemist aleviga, kuid kui teisel on pisut rohkem elanikke, siis loetaks seda automaatselt linnaks. See ei peaks olema eesmärk.

-Praegu on Eestis 47 linna. On seda palju või mitte?

Mulle tundub küll. Päris ajaloolisi linnu on ainult 11. Mõned uued on samas juba osadest neist palju suuremad. Enne Teist maailmasõda oli see samuti pisut probleem, toona oli näiteks Paldiski väga väike, kuid täna enam mitte väga.

-Milline võiks olla elanike arv, kust võiks hakata asulat linnaks pidama?

Mina paneks selle piiri 5000 elaniku peale, kuid siin tuleb arvestada ka ikkagi asula välisilmega ja näiteks ka inimeste elatusallikatega.

-Kas elanikele jaoks mängib mingit rolli see, kuidas nende koduasulat tituleeritakse?

Mängib küll. Kasvõi Tallinnas tehakse ju nalja, et kes elab Pelgulinnas on linnainimene ja kes Lillekülas, see külainimene. Kõige olulisem on ikkagi kohalike inimeste enda arvamus, millise asulanimetusega oma kodukohta tähistada.