Viimane aeg oleks praegusel Tallinna juhtkonnal nähtavalt, mõjusalt ja usutavalt – nii linnavalitsuses kui ka volikogus – seda kõike hukka mõista ja sellest kõigest end lahti siduda. Pealinnast tuleb korruptsioon välja juurida ja seda tuleb teha jõuliste sammudega ehk otse öeldes: linlaste huvides tuleb kolhoosilaut puhtaks rookida.

Me ei kujuta ette, et näiteks korteriühistu esimees saaks olla inimene, kes on korruptsioonisüüdistusega kohtu alla antud. Tallinna volikogus on see aga võimalik. See absurd peab lõppema. Selleks andsidki sotsiaaldemokraadid eile koos IRL-i ja Reformierakonna saadikutega Tallinna volikogule üle selle esimehe Kalev Kallo umbusaldamise avalduse.

Millele me loodame, sest volikogus on enamus endiselt Keskerakonnal? Tahame näha, kas Keskerakond on tõesti uuenenud või uuenemise teel.

Suhtumine Kallo umbusaldamisse on nüüd lakmuspaber – kas Tallinnas hoiavad keskerakondlased kinni endisest, millest nende partei esimees Jüri Ratas on kõlavalt lahti öelnud, või on valmis tõesti näitama avatuse ja uuenemise nägu? See on omamoodi tõehetk.

Tallinna keskerakondlased, tehke nüüd oma valik. Minu pakkumine teile on selge - teeme Eesti pealinna koos korda. Puhtaks.