Kõigepealt oodata, kuni võimule tuleb uus valitsus. President on juba vana kommunist. Ta sai presidendiks tänu reaktsioonilistele loomaarstidele.

Tallinna linnapea on E. Savisaar, kes avaliku arvamuse kohaselt toetub separatistlikele pensionäridele ja fundamentalistlikule lumpenile. Kogu sellise olukorra kujunemise taga on muidugi meie endi strateegilised sammud.

Taktikaliselt aga osutus õigeks meie arvamus, et Reformierakonna puhul ei ole tegu oravaparteiga. Ei, nad ei ole selgroogsed. Nad on amööbid. S. Kallas, kes ilmselt asub uut valitsust juhtima, on oma unistuse täideminemise nimel diskrediteerinud nii enda, kui oma partei. See teeb rõõmu.

Seega: kui Eestis on uus valitsus võimul, on meil käes RS (rev.sit.)! Tagurlikud, turumajandust ja vaba kaubandust ja vaba kapitalismi ja kõike vaba piiravad jõud on võimul kõigil tasandeil. Edukas noor eestimaalane on välja vihastatud, petetud ja pahane.

Raha siin austatakse. Seepärast peavad meie vägede sissetoomisele järgnema sellised sammud. Esiteks: ametlik teade. Venemaa on sunnitud jõuliselt asuma likvideerima kommunistliku reÏiimi õudseid tagajärgi, sh lõpetama Eestis proletariaadi diktatuuri. Venemaa peab kindlustama tulevases Euroopa Liidu riigis kapitali vaba liikumise, turumajanduse reeglite austamise ning inimeste varandusliku seisu alusel diskrimineerimise lõpetamise. Venemaa on vastutav unikaalse Eesti keele ja kultuuri hävingust päästmise eest.

Putini kohtumisel Eesti suursaadikuga lausutud “tere” leidis siin kõigis meediakanaleis kajastamist. Pidagu Putin tervituskõne eesti keeles. Lisagu, et eesti keele õppimine on kohustuslik igale Eesti elanikule. Ja et see on enesestmõistetav igale Eesti valitsejale. Lisaks tuleb kõnes rõhutada: tulumaks väheneb kohe 13 protsendile. Nagu kogu Venemaal.

Putin peab ütlema, et Eesti märk on eestikeelne teadus ja haridus. Lisaks peab Putin lubama, et järgmisel viiel aastal kulutab Venemaa 5 miljardit dollarit, tutvustamaks Eestit kui parimat ja sõbralikumat puhkekohta igale Venemaa elanikule. Keegi võiks arvutada, kui palju tänu sellele Eestisse raha tuleb, kui palju töökohti luuakse. Putin peab ütlema: Pole teist Eestit. On üks ja edukas Eesti!

Ma olen juba oma varasemates ettekannetes rõhutanud, et 1940. aastal oli suuremaid strateegilisi vigu rahvussümboolika vahetamine. Millega oleksid siinsed separatistid vehkinud, kui neil oleks nende lipp alles jäetud? Seepärast peab Putin oma kõnes rõhutama: sinine ja must ja valge on pühad. Eesti lipp on püha. Ei mingit ristilippu. Ka Eesti presidendiks peab jääma eestlane.

Rüütel jäägu presidendiks. Mina arvan, et kõige kavalam oleks jätta A. Rüütel presidendiks. Ta on vaeserahava president. Meil on lihtne Eesti lihtsameelseid inimesi veenda, et Rüütli suured kogemused Moskvaga suhtlemisel teevad ta ideaalseks presidendiks. Eesti noored tegusad ja edukad elanikud aga naeraksid koos meiega.

Härrased, aastavahetus oli võimas! President soovis tervist ja edu, armastust ja usku. Usku endasse ja isamaasse. Seda kõike, mida eestimaalased vajavad. Rüütel aga soovis, tsiteerin: “Saagem selleks, kes me päriselt oleme.” Tsitaadi lõpp. Rohkelt tõlgendamisvõimalusi, kas pole.

Kuid vestlused eestimaalastega on mind veennud ühes: inimesed tahavad uskuda presidenti. Nad tahavad teda imetleda, teda austada, talle kaasa elada, ta võitude üle rõõmustada. Ja õnneks on vanas Vene kubermangus presidentidesse suhtumine sama nagu hokimeeskondadesse. Kui oma on väga vilets ja juba alagrupi mängus välja kukub, siis on eestlased kohe Venemaa poolt. Kogu südamest.